Dezbaterea ACL Gorj pe problemele din CEO, comentată de Ciurel

Directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a comentat la Radio Târgu Jiu întâlnirea organizată de ACL Gorj, unde vor fi dezbătute problemele din minerit și energie. Deputata Niculina Mocioi a anunțat că la ședință vor participa fostul ministru al economiei Lucian Bode, lideri de sindicat, dar și alți specialiști din sistem.

Ciurel spune că minerii și energeticienii nu vor vota ce spun liderii. “Față de ceea ce a fost până acum să știți că nu există nici un fel de intervenție a administrației în procrsul politic. Sindicaliștii au fost samsari de voturi, care au făcut protocoale și pacte cu politicieni pentru a le vinde voturi. Niciodată nu s-au materializat, tot timpul minerii și energeticineii au votat cum au vrut, nu cum i-au îndemnat liderii. Politicienii care încă mai cred că nu știu care lider de sindicat poate să aducă mii sau sute de voturi se înșală”.

Primul lider care „încă mai crede” și care a vorbit în această campanie despre un pact cu sindicatele, dar cu Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO), a fost Ion Călinoiu. Dar el vrea o înțelegere sigură. „Nu vreau un parteneriat până în preziua alegerilor şi apoi să dea comunicat căsunt cu ceilalţi“, a spus Călinoiu.

Un lider sindical încă promite voturi. Dar, Ion Rușeț, președintele executiv al CEO, este prudent și-și lasă mai multe uși deschise: „Trebuie să fim atenți la candidații care au programe economice favorabile producătorilor de energie pe cărbune. Vom susține orice candidat care are un program favorabil sistemului energetic în siguranță și nu pe avarie”.

ACL Gorj nu a anunțat deocamdată că vrea un pact cu vreun sindicat, ci doar că vrea să provoace o discuție pe problemele din minerit și energie cu toți liderii din CE Oltenia.

 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: