Dezinfecție în spital, cadre medicale testate pentru Covid

Medicii, asistentele și infirmierele din trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost testați pentru Covid-19. Este vorba de 20 de salariați ai spitalului, care așteaptă acum rezultatele analizelor. Miercuri, Secția de Ginecologie urmează să fie dezinfectată total și abia apoi redeschisă pentru ca atât pacientele, cât și personalul medical să fie în siguranță.

Au fost testați pentru Covid-19 angajații din Secțiile Ginecologie, Neonatologie și ATI II din cadrul Spitalului Județean. În total, 20 de persoane care așteaptă acum rezultatele analizelor.

Miercuri, Secția de Ginecologie urmează să intre într-un proces mai amplu de dezinfecție. Internări noi nu s-au mai făcut de săptămâna trecută, când o femeie a fost testată pozitiv pentru coronavirus la câteva zile după ce a născut și 11 lăuze au intrat în izolare. „Testarea a început luni și s-au recoltat 20 de probe. Secția de Ginecologie nu mai internează nimic. Linia de gardă funcționează. Mai sunt câteva paciente internate, care nu au fost încă externată și dezinfecția este parcelară. Se va efectua și dezinfecție totală”, a declarat, la TV Sud, Elena Vlad, care a ocupat funcția de director medical până marți, când a revenit pe post Simona Coleașă.

Aceasta din urmă a fost în izolare la domiciliu încă de când au fost confirmate primele cazuri de coronavirus în rândul conducerii spitalului.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: