Dezvăluiri incendiare cu iz penal: Răscol, vinovat de plecarea lui Stoican

Antrenorul Flavius Stoican a decis marţi să părăsească echipa ACS Viitorul Târgu Jiu. Alături de acesta a demisionat şi secundul Cosmin Frimu, care a dezvăluit, pentru liga2.ro, motivele care au dus la plecarea lor, specificând că nu a dorit să lucreze cu o persoană cu probleme penale, cum este Gabriel Răscol.  

Antrenorul secund al lui Flavius Stoican la ACS Viitorul, Cosmin Frimu, a plecat odată cu antrenorul, lucru inexplicabil în primă fază, pentru că tehnicianul mehedinţean l-a găsit la echipă. Acesta l-a criticat în termeni duri pe team-managerul Gabriel Răscol, pe care l-a acuzat efectiv de destabilizare a echipei, a informat liga2.ro. ”Am plecat o dată cu Flavius Stoican, fiindcă am început o muncă în vară împreună și tot împreună am hotărât să nu mai continuăm. Am avut o discuție cu patronul clubului, Nicolae Sarcină, și cu președintele Alin Zgripcea și am rezilizat de comun acord contractul. Celelalte persoane, cu funcții sau fără funcții în acest club, se cunosc ele bine, au început să destabilizeze lucrurile corecte pe care Stoican le-a făcut. Unul din interesele acestor persoane, care au influențat patronul și președintele clubului, a fost numirea ca antrenor principal, neoficial în acte, a lui Gabriel Răscol, în perioada când mister (n.r. – Stoican) era în izolare. Ce-l recomanda pe Răscol să-l înlocuiască pe Stoican? Din ce cunosc eu, nu îl recomanda nimic pentru o echipă de Liga a 2-a, care la momentul respectiv era în primele trei locuri cu șanse reale de a intra în play-off de pe primul loc. Din ce am citit prin presă, Răscol era de ceva timp audiat de poliție, pe perioada când era antrenor la copii și juniori, plus alte probleme cu legea, în perioada când era director la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Nu am acceptat să lucrez cu Răscol ca antrenor principal interimar, așa cum mi-a transmis unul din oficialii clubului. Atâta timp cât clubul avea oficial antrenor principal în acte, pe Flavius Stoican, eu împreună cu cei care mai eram în stafful tehnic, ne-am continuat antrenamentul după programul lui mister, neacceptând ca Răscol să contribuie la pregătirea antrenamentelor de care ne ocupam noi, stafful lui Stoican”, a dezvăluit Frimu cum au stat lucrurile la ACS Viitorul în perioada agitată de la echipă: „Flavius e un caracter frumos și e un profesionist desăvârșit. Nu ca alții, care, cât timp a fost în izolare, nu l-au sunat să-l întrebe nici măcar de sănătate. Știe toată lumea de ce l-au sunat! (n.r. – în urmă cu două săptămâni, Stoican, în timp ce se afla în izolare, fusese sunat de Lucia Vladimirescu, cea care i-a transmis că va fi demis. Antrenorul a cerut un act oficial și a solicitat să i se plătească clauza de reziliere de 22.000 de euro, iar, după câteva ore, Stoican a primit un nou telefon, prin care a fost reconfirmat în funcție). Eu am altă cultură! Am stat 7 ani în Italia și am făcut Școala de Antrenori de la Coverciano, la Firenze, unde a făcut și actualul selecționer Mirel Rădoi”.

Antrenorul Cosmin Frimu fusese la un pas de a prelua Centrul de Copii şi Juniori al celor de la Pandurii, atunci când a acceptat oferta de la ACS Viitorul. Acesta a jucat, la juniori, pentru Pandurii Târgu Jiu, Sportul Studențesc și Steaua, după care a jucat, în Divizia B, la Gilortul Târgu Cărbunești și, în Divizia C, la CFR Știința Craiova. Și-a încheiat cariera timpuriu, în Serie D, la echipa italiană Centese 1913 Calcio. Este de asemenea primul antrenor de juniori licenţiat UEFA din Târgu Jiu, el având privilegiul de a urma cursurile celebrei Şcoli de Antrenori de la Coverciano. Înainte să fie numit secund la ACS  Viitorul Târgu Jiu, Frimu a antrenat la juniorii de la Pandurii și, în paralel, la propria echipă de fotbal de copii Viitorul Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: