DGASPC Gorj caută asistenți maternali profesioniști

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a demarat o nouă campanie de identificare și recrutare a persoanelor care își doresc să fie asistenți maternali profesioniști.

Ministerul Muncii şi Protecției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din ţară, utilizează fonduri europene pentru a extinde şi a profesionaliza actuala reţea de asistenţă maternală. Prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, până la sfârșitul anului 2023, actuala reţea de asistenţă maternală va fi extinsă cu aproximativ 4000 de persoane şi 15.000 de asistenţi maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă. Astfel, DGASPC Gorj va angaja, în cadrul acestui proiect, nu mai puţin de 50 de asistenţi maternali profesionişti (AMP), câte zece persoane pe an.

Perioada de depunere a dosarelor pentru sesiunea de recrutare aferentă anului 2020 se desfășoară în perioada 3 – 21 februarie. Persoanele interesate pot obține relații suplimentare la sediul DGASPC Gorj, strada Siretului nr 24, etaj 2, camera 42 – Serviciul pentru copilul aflat în plasament la asistentul maternal profesionist.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” vine în sprijinul dezvoltării şi profesionalizării actualei reţele de asistenţi maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opţiuni pentru asigurarea creşterii şi îngrijirii copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială.

Durata contractului este de 5 ani, valoarea lui pentru DGASPC Gorj fiind de 28.694.448,08 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean este de 2%, respectiv 573.895,08 lei. Prin intermediul acestui proiect se va dezvolta reţeaua de asistenţi maternali profesionişti de la nivelul DGASPC Gorj, derulându-se totodată și activităţi ce privesc dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi de formare profesională, îmbunătăţirea nivelului de competenţe al acestora.

Vizualizări: 2,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: