Gest de mare omenie. Tinerii antreprenori care oferă mâncare gratuit nevoiașilor

Doi tineri antreprenori din Târgu Jiu oferă o adevărată lecție în plină iarnă. Aceștia oferă mâncare gratuit celor care nu au posibilități, dorm sub cerul liber și sunt prea săraci să își permită o porție de mâncare. Cei doi dețin un fast-food în centrul orașului și, de câteva zile, au împărțit zeci de meniuri nevoiașilor.

Alexandru și Răzvan au deschis, de câteva luni, un fast-food în centrul orașului Târgu Jiu. De câteva zile, fac fapte bune. Oferă mâncare gratuit oamenilor străzii și nu numai.

Faptul că afară e frig, iar aceștia nu au pe nimeni care să se intereseze de soarta lor, dacă au mâncat ori dacă au unde dormi i-a determinat pe cei doi să le ofere acestor oameni măcar o porție de mâncare.  “Ne-am gândit să ajutăm oamenii nevoiași mai ales că este și frig. Oferim o masă caldă și ceva de băut. Am fost și prin oraș. Am împărțit câteva meniuri pentru că nu se deplasează aici toți oamenii nevoiași la noi. Nu au ei facebook să vadă oferta noastră. Au mai venit câțiva oameni cu ei. I-au adus aici să mănânce. Noi sperăm să mai vină și alți oameni aici. Sunt foarte emoționați și bucuroși oamenii că îi ajută cineva și noi, la rândul nostru, suntem foarte bucuroși că putem da o mână de ajutor cui nu are prea mult”, a mărturisit Alexandru Crăsnaru.

De multe ori, le-a venit să plângă după fiecare porție de mâncare caldă pe care au oferit-o oamenilor necăjiți. Spun că nu au de gând să se oprească aici și vor continua acțiunea. Fac un bine și se simt și ei bine, mai spun băieții. „Ne-am dus noi și i-am căutat pe oamenii nevoiași. Le-am oferit noi mâncare. Le-am dus cam tot ce avem aici. Shaorma, pizza, hamburger și dacă vin aici pot să ceară ce vor ei. Chiar nu le vine să creadă când îi ajutăm, nu sunt obișnuiți să îi ajute lumea din senin. Este foarte cutremurător să știi că mulți dintre ei poate nu au mâncat de zile buni. Asta ne dă curaj și nouă să ajutăm în continuare mai ales că acum este frig. În prima zi, când am anunțat că ajutăm, au vreni peste 15 oameni. Au mai venit și a doua zi câțiva. Sunt zeci de porții de mâncare pe care le-am oferit celor care au cerut”, a spus și Răzvan Cormoși, partenerul lui Alexandru.

Cei care primesc mâncare sunt bucuroși. Nu le vine să creadă că se gândește cineva la ei. „Am venit și acum câteva zile. M-a adus cineva și mi-a spus că băieții ne dau mâncare dacă vrem. Mi-a fost rușine, dar am venit. Mi-au dat mâncare caldă. Am fost foarte mulțumit pentru că nu ne-a mai dat nimeni mâncare fără bani”, a spus un bărbat. „Nu am mai venit până acum. Mi-a spus cineva că aici ne dau o porție de mâncare și am venit și eu. E mare lucru ce fac acești copii. Dumnezeu să-i ajute să facă mai multe fapte de genul acesta pentru că trebuie să se gândească cineva la amărâți”, a mărturisit o bătrână.

Galerie foto



Vizualizări: 14,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: