Dian Popescu: Sunt convins că se vizează înlocuirea lui Giorgi la Minprest

Şefii liberalilor gorjeni care au participat la Delegaţia Naţională Permanentă a PNL, de la Constanţa, au votat menţinerea actualilor miniştri PNL în funcţiile ocupate în Guvernul Ponta. Liberalii au plănuit o nouă întâlnire la nivel central peste aproximativ o săptămână, în cadrul căreia se va discuta inclusiv despre respectarea protocolului USL în judeţul Gorj. Dian Popescu spune că după ce se vor finaliza întâlnirile la nivel de conducere PNL, urmează să aibă întrevederi atât cu Florin Cârciumaru, cât şi cu Gabriel Giorgi. Cu acesta din urmă spune că va avea o discuţie foarte serioasă întrucât vorbeşte cu partidul prin intermediul presei. Ba mai mult, Dian Popescu este convins că se intenţionează înlocuirea lui Giorgi de la conducerea Minprest.

Rep.: Cum au decurs lucrările la Delegaţia Naţională Permanentă a PNL de la Constanţa?

D.P.: Lucrurile au decurs în mod normal. S-a votat pentru menţinerea actualilor miniştri PNL în funcţiile ocupate în Guvernul Ponta. S-au purtat discuţii referitoare la Programul de construire a creşelor şi grădiniţelor, precum şi despre urgentarea rectificării bugetare.

Rep.: Au existat şi discuţii privind protocolul USL?

D.P.: Nu numai că au existat, dar vom continua discuţiile privind protocolul USL şi în cadrul unei întâlniri la nivel de conducere a PNL care va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare la Bucureşti.

Rep.: Veţi face referire şi la relaţiile din cadrul USL Gorj, date fiind atacurile domnului Călinoiu la adresa lui Crin Antonescu?

D.P.: Cu siguranţă, vor exista discuţii privind respectarea întocmai a protocolului USL la nivelul judeţului Gorj. În orice caz, domnul Crin Antonescu are cunoştinţă despre toate declaraţiile făcute de Ion Călinoiu, asupra cărora dumnealui a încercat să revină în ultima perioadă, pe un ton mai paşnic. Declaraţiile lui Ion Călinoiu au fost monitorizate la nivel central şi cred că, până acum, au fost făcute cunoscute şi lui Victor Ponta.

Rep.: La nivelul judeţului Gorj va exista o întâlnire în cadrul USL?

D.P.: Imediat, cum vor termina cu întâlnirile din PNL, de la nivel central, voi veni la Târgu Jiu şi mă voi întâlni cu domnul Florin Cârciumaru pentru a clarifica anumite aspecte din cadrul USL Gorj. Vom pune în discuţie şi problema consilierilor locali de la Târgu Jiu.

Rep.: Veţi insista cu demisia domnului Giorgi din Consiliul Local Târgu Jiu?

D.P.: În primul rând vreau să port o discuţie cu domnul Giorgi şi vă asigur că va fi o discuţie foarte serioasă întrucât dumnealui vorbeşte cu partidul prin intermediul presei. Giorgi nu are nici o calitate în partid pentru a putea face declaraţii mass-mediei. Ba mai mult, în ultima vreme, a cam lipsit de la şedinţe şi nu ştie cum stau lucrurile în cadrul partidului. Cred că şi datorită faptului că nu are o experienţă politică a fost luat de valul presei.

Rep.: Vreţi să spuneţi că v-aţi răzgândit în privinţa demisiei lui Giorgi?

D.P.: Nu pot spune că m-am răzgândit, dar trebuie să port anumite discuţii înainte de a se face acest pas. Sunt convins că se vizează schimbarea lui Giorgi de la conducerea Minprest şi nu mi-aş dori să se întâmple cu el ceea ce s-a întâmplat cu Ceauşescu (n.r.- demis de la conducerea EMC Jilţ după ce a renunţat la postul de consilier judeţean). Este foarte posibil să demisioneze din Consiliul Local, iar apoi să-şi piardă şi funcţia de conducere de la Minprest. 

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: