Digitalizarea nu a ajuns la sate. Cetățenii nu pot plăti online taxele și impozitele locale

Digitalizarea este subiectul preferat al politicienilor, dar la nivelul unităților administrativ teritoriale mai este de așteptat până vorbele vor deveni și realitate. În majoritatea comunelor din Gorj, cetățenii nu pot plăti on-line taxele și impozitele locale, chiar dacă ar vrea, pentru că la nivelul primăriilor acest serviciu nu este funcțional.


În comuna Bengești-Ciocadia, autoritățile locale sunt în discuții cu o firmă privată pentru a implementa un program de plăți on-line însă nu se știe dacă se va concretiza ceva. 

”Deocamdată oamenii nu pot plăti on-line impozitele și taxele locale pentru că nu avem programul. Noi am discutat cu o firmă privată ca să încheiem un contract să putem și noi încasa on-line, dar deocamdată nu am decis nimic pentru că nu avem solicitări. De obicei oamenii de la țară vin și plătesc la primărie că mai vin să rezolve și alte probleme. În plus de asta, majoritatea oamenilor vin să plătească pentru a beneficia de bonificație”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengești-Ciocadia.

Nici la primăria din comuna Alimpești nu se încasează online taxele și impozitele locale, deși pentru cetățenii plecați în străinătate acest sistem ar fi foarte bun. ”Încă nu avem acest program funcțional pentru că din câte am înțeles de la salariați avem o problemă la sistem. Noi sperăm să rezolvăm această problemă cât mai repede, deși nu cred că o să fie prea des folosit, mai ales că la noi în comună sunt mulți bătrâni, care în general vin la primărie. Mai sunt cetățenii plecați în străinătate care au terenuri și case, iar lor le-ar fi mult mai comod să plătească on-line decât să vine în țară special ca să dea dările la stat”, a declarat Victor Drăgulescu, primarul din Alimpești.

La primăria Baia de Fier sistemul de plată online a fost activat, dar este momentan indisponibil. ”Din păcate nici anul acesta nu se pot face plăți, nici anul trecut nu s-au putut efectua plăți de taxe și impozite pe această pagină, cu toate că pe site-ul primăriei Baia de Fier este afișat în continuare următorul mesaj: S-a  activat serviciul de plăți on-line”, a scris un localnic pe pagina de socializare.

Vizualizări: 774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: