Curăță mașina de spălat cu sare de lămâie

Mașina de spălat rufe a devenit indispensabilă în orice gospodărie dar nu ne permitem cu toţii să o schimbăm foarte des. Acest dispozitiv necesar se dovedeşte a fi destul de scump şi de aceea este important să fie funcțional cât mai mult timp.

Din păcate, maşina de spălat se poate deteriora, deoarece totul depinde de calitatea apei care curge prin țevile noastre. În multe localități apa este într-atât de dură și supraîncărcată cu diverse amestecuri, aflate în țevile ruginite, încât combaterea acestui fenomen este destul de dificilă, iar uneori chiar imposibilă. Instalarea filtrelor de apă este o soluţie destul de costisitoare. O variantă ar fi să ne lăsăm ghidați de celebrele publicități și să cumpărăm regulat substanțe, care dedurizează apa. Dar și acestea sunt destul de scumpe.

Putem să utilizăm soluții speciale anti-calcar dar, după cum s-a adeverit, compușii utilizați pentru fabricarea lor nu se spală complet de pe rufe. De aceea, nu este sigur să le folosim pentru spălarea hainelor pentru alergici și copiii mici.

Există însă şi soluţii mai simple şi mai puţin costisitoare precum sarea de lămâie. Este suficient să realizați o asemenea procedură o dată la 3-4 luni. Dar dacă apa din localitatea dumneavoastră este foarte dură, puteți să o aplicați mai des: cu siguranță, ea nu va provoca daune.

Secretul se rezumă la folosirea sării obișnuite de lămâie. Pentru o mașină de spălat rufele, cu încărcătura de 3.5 kg, sunt suficiente 4 pliculețe de sare de lămâie (cu greutatea de 15 g). Dacă volumul mașinii este mai mare, măriți doza.

Adăugați sarea de lămâie în sertarul pentru detergent și porniți mașina de spălat rufele, setându-o la un ciclu complet, la temperatura maximă. La o maşină normală de spălat programul potrivit este „bumbac”, 90°C, durata ciclului de 137 minute.

Sarea de lămâie va curăța în mod ideal depunerile calcaroase din interior, iar în timpul primei scurgeri de apă veți putea vedea câte impurități se aflau pe detaliile mașinii dumneavoastră. Efectul acestei proceduri poate fi observat cu ochiul liber şi în bucătărie, dacă adăugați o lingură cu vârf de sare de lămâie în apa din fierbător. Veţi rămâne impresionați de această metodă de curățare a mașinii de spălat rufele, e ieftină, fără chimicale și daune pentru sănătate.

Vizualizări: 11,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: