Rețete originale pentru aluat  de snițele sau fructe de mare

Când faceţi snițele și pește pane aluatul care le acoperă trebuie să fie crocant după prăjire. Există mai multe metode de a face cel mai bun aluat pentru snițele și pește pane sau chiar fructe de mare şi numeroase secrete care să va ajute la gătit.

Un șnițel sau file de pește e greu de imaginat fără o crustă crocantă şi rumenită frumos. În cele ce urmează puteţi afla câteva secrete originale şi gustoase pentru aluatul pe bază de apă, caşcaval sau smântână pentru gătit, prin care veți obține aluatul perfect, pentru ca bucatele preferate să fie cu acea textură crocantă şi aerată specifică produselor pane.

De obicei acest aluat se prepară pe bază de apă sau lapte. Unii bucătari preferă apa minerală sau carbogazoasă, iar alții fac acest aluat pe bază de vin, bere, vodcă, coniac sau sucuri. Este important ca băutura să se combine cu umplutura.

În aluatul pentru bucatele pane pot fi adăugate diferite condimente, ierburi proaspete, ceapă, usturoi, ciuperci sau ardei dulce. De asemenea nucile mărunțite sau nucușoara pot fi adăugate în acest tip de aluat.

Respectați următoarele reguli pentru a obţine aluatul perfect:

- Amestecați toate ingredientele până la omogenizare maximă

- Bateți separat albuşul şi gălbenuşul, iar albuşul adăugați-l înainte de prăjire

- Țineți vasul cu aluat în apă rece

- Aluatul preparat pe bază de apă carbogazoasă este mai aerat

- Preparați aluatul în prealabil, de dorit cu o oră înainte de prăjire

- Raportul de aluat şi produsele care vor fi gătite în aceasta este de 1:1

SFAT: Pentru pește, fructe de mare sau calamari se folosește vinul alb sau berea ușoară. Pentru carne e potrivit vinul roșu sau vodca. Pentru aluatul dulce sunt potrivite diferite sucuri, iar pentru cel sărat supele sau produsele acido-lactice.

Vizualizări: 1,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: