Din ce bani plătește CE Oltenia salariile

Complexul Energetic Oltenia încă plătește salarii și datorii din împrumutul primit în acest an ca să cumpere certificatele de dioxid de carbon. Fără un nou împrumut, anul viitor, și fără să-i fie aprobat planul de restructurare, lideri de sindicat din companie prevăd un viitor sumbru pentru companie. „Altfel, Complexul Energetic Oltenia nu are viață, a spus Gabriel Căldărușe”, liderul SMEO.

În total, cu aproximativ 50 de milioane a mai rămas în conturi compania energetică după ce a cumpărat certificatele de dioxid de carbon. Banii au fost ca o gură imensă de oxigen pentru companie mai ales că înregistrează pierderi tot mai mari de câțiva ani. În total, compania a primit un ajutor de 251 de milioane de euro.

Banii au fost folosiți pentru plata ratelor ori chiar a salariilor în ultima jumătate de an. “50 de milioane au rămas pentru funcționarea acestei companii, bani care s-au dus inclusiv pentru plata acelui împrumut de un an de zile, pentru plata datoriilor către bănci și bani care s-au dus inclusiv către salariile angajaților Complexului Energetic Oltenia”, a dezvăluit Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Și anul viitor, complexul ar urma să primească un nou ajutor. Acesta va fi în valoare de 241 de milioane de lei. „Este singura soluție aprobarea acestui plan de restructurare care va aduce bani companiei până la urmă. E vorba de 3,5 miliarde de euro. Altfel, Complexul Energetic Oltenia nu are viață. Ne uităm peste cele 251 de milioane date pentru activitatea din anul 2019 și la cei 241 de milioane care vor veni mai devreme decât au venit anul acesta pentru a se face acea achiziție de certificate de carbon poate la un preț mai bun al pieței”, a spus Gabriel Căldărușe, la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: