Sindicaliștii din CE Oltenia cer salarii mai mari: Cel puțin 500 de lei pentru fiecare!

Minerii și energeticienii își doresc salarii mai mari de anul viitor. Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au făcut primele calcule și vor să propună administrației să majoreze salariile cu cel puțin 500 de lei net pentru fiecare angajat. Sindicaliștii susțin că pierderile pe care le va înregistra din nou compania nu ar trebui să lase oamenii din producție cu aceleași salarii și anul viitor.

Sindicaliștii sunt hotărâți și nu vor să renunțe. Își doresc salarii mai mari pentru oamenii pe care îi reprezintă. Eugen Iovan, de la Termocentrala Turceni, a explicat că și-ar dori o creștere de 10 procente. “Trebuie să fie o creștere salarială. Oamenii noștri sunt puțini, cu vârstă înaintată. Nu se poate să nu fie măcar o creștere salarială de 10%. Nu are nicio treabă salariatul cu pierderile companiei. Acestea sunt legate de certificatele de CO2 și nu riscă nimeni să nu țină compania în picioare. Ar cădea sistemul energetic dacă nu ar fi compania din Gorj”, a spus Iovan, la Târgu Jiu TV.

În plus, Iovan a explicat că așteaptă să vadă și dacă există o economie făcută în acest an la fondul de salarii, o economie care, potrivit Contractului Colectiv de Muncă, va trebui să fie împărțită în mod egal la toți angajații companiei: „Noi nu cerem să fie mărite doar unele salarii. Toți salariații să primească mai mulți bani. Nu cred că vor fi probleme și se va încheia un act adițional la Contractul de Muncă. Creșterea să fie undeva la 500 de lei net la fiecare salariat. De anul viitor, ne dorim să fie aceste creșteri. Așteptăm să vedem și economia la fondul de salarii, să vedem dacă este ceva ce pot primi oamenii și în acest an”, a mai spus Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni.

Banii obținuți în plus de salariații companiei în acest an au fost prea puțini, a încheiat liderul de sindicat: „Știu și dumnealor că nu pot lucra cu oamenii nemulțumiți, condițiile sunt grele. Fără noi, sistemul energetic nu poate funcționa. Oamenii văd peste tot salarii mărite, la noi, ce s-a obținut nu a fost pe placul oamenilor”.

Vizualizări: 3,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: