Nicio angajare în termocentrale

Cele 60 de angajări pe care le face Complexul Energetic Oltenia vor acoperi doar o parte din necesarul de forță de muncă din cariere. Niciunul dintre viitori lăcătuși ori electricieni ce vor fi angajați nu vor ajunge în termocentrale, deși și acolo este lipsă acută de specialiști.

Liderii de sindicat din energie speră să vină și rândul termocentralelor să aibă angajați noi mai ales că și aici este nevoie de personal. Mulți specialiști s-au pensionat și nu a mai venit nimeni în locul lor.

“Peste tot este deficit de personal. S-a ieșit la pensie. Dacă dumnealor au stabilit să se angajeze câte cinci lăcătuși și cinci electricieni la cariere, asta este. În programul acesta, nu este prinsă nicio termocentrală. Este prinsă doar zona de cariere. Probabil că se merge pe etape. Prima la minerit, a doua la energie. O să avem o discuție cu conducerea companiei și referitor la locurile de muncă, și referitor la organigramă”, a spus Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni, la Târgu Jiu TV.

Pe lângă specializare, candidații care își vor depune dosarele pentru cele 60 de posturi trebuie să aibă cel mult 29 de ani.

Vizualizări: 3,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: