Sindicalist: Au plecat 700 și vin 60 de angajați

“Funcționăm haotic”! O spune un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia dorind să facă o radiografie a situației din carierele de cărbune. Se adaugă lipsei fronturilor de lucru și eterna problemă a lipsei de personal. „Au plecat 700 și vin 60. Insuficienți!”, a mai adăugat sindicalistul.

Cu fronturile de lucru blocate în aproape toate carierele și cu prea puțini angajați în producție, problemele nu se mai termină pentru compania energetică. Angajările anunțate sunt însă prea puține să rezolve ceva, susține Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie

“Evident că sunt insuficienți. Au plecat 700 și vin 60. Dacă mâine s-ar hotărî să funcționăm cu mai puține cariere, grupuri, poate s-ar mai compensa puțin din lipsa asta de personal, dar prin faptul că încă nu e rezolvată problema tehnologică, generată de exproprieri și scoaterea din circuitul silvic, nu putem funcționa tehnologic optim, ca să ne permitem să lucrăm cu un număr optim de personal și funcționăm haotic când pe o linie, când pe alta, la diverse cariere”, a declarat Dumitru Pîrvulescu.

Pîrvulescu a adăugat că problemele pe care le întâmpină acum compania sunt efecte ale tărăgănării din ultimii ani. „Degeaba expropriezi dacă nu poți să scoți din circuitul silvic. S-au scos proprietățile care erau pe utilitate publică, dar nu pe proprietatea companiei și de aici toate problemele care au generat problemele de acum”, a mai spus Pîrvulescu, la Târgu Jiu TV.

Vizualizări: 3,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: