Din copii de popă am ajuns clopotari

Mă enervează Biserica Ortodoxă şi popii. Nu, n-am zis că nu cred în Dumnezeu. Am zis, repet, că mă enervează Biserica Ortodoxă şi popii. Măcar catolicii se închid în case şi fac sex cu băieţei. Această slăbiciune pentru cetăţenii de acelaşi sex cărora încă nu le-a crescut nici un firicel de păr pubian îi face vulnerabili. Nu te poţi supăra prea tare pe nişte oameni vulnerabili. Mă enervează şi românii care nu au ce mânca şi îşi investesc ultimele speranţe (şi uneori chiar şi ultimii bani) în credinţă şi îşi lasă vieţile mizerabile pe mâna supranaturalului. E o dovadă de laşitate şi de ignoranţă rurală.

Din păcate, politicienii fără nici un Dumnezeu s-au prins repede de disperarea cu care se agaţă alegătorii de fusta Mântuitorului şi o valorifică din plin, beneficiind şi de ştiinţa contractelor şi comisioanelor spectaculoase. M-am plimbat un pic prin ţară şi, în câteva oraşe mari, mi-a sărit în ochi o chestie aproape inexplicabilă: se construiesc biserici uriaşe în buricele târgurilor. Mausolee pentru Domnul care umbresc parcuri şi ferestre de blocuri. În vreme de criză, în care toate consiliile locale trag cu dinţii de cel mai mic bănuţ şi Fiscul ne vânează pe toţi să-i dăm mai mult chiar decât îi datorăm, cineva aruncă bani pe biserici de neam prost. De ce? Pentru că li se permite. Pentru că nimeni nu se supără. Pentru că noi toţi, inclusiv ziariştii de pe la televizor, confundăm frica de Dumnezeu cu frica de popi. Treziţi-vă, oameni buni! Popii sunt manageri mai buni decât evreii. Se poartă de parcă ar avea pile acolo sus. Ei ştiu că noi nu o să avem curajul să-i înjurăm pentru că au băgat milioane (plus comisioane) în curul unor popi şi-n fund(aţia) unor palate cu cruce în vârf.

Ce-ar fi să nu ne mai fie frică şi să le spunem, odată pentru totdeauna: nu mai construiţi biserici, tâmpiţilor! Iar voi nu mai acceptaţi să vi se construiască biserici, boilor! N-o să vă ţină de foame! Cel mai bine ar fi ca ziua să munciţi şi să gândiţi, iar seara, dacă vreţi şi mai aveţi timp, rugaţi-vă. Rugaţi-vă să se construiască pe strada voastră o fabrică sau o multinaţională, nu o biserică. Sau, dacă vă place job-ul de corist sau clopotar...

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: