Din directorul lăudat la radio, la directorul pe „făraș”

Situație controversată la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. După luni întregi în care directorul Cosmin Brehuță a fost lăudat în spațiul public pentru ce a făcut în fruntea instituției, o comisie i-a evaluat activitatea. A primit nota 8,95. Ar fi avut nevoie de nota 9 ca să fie singurul candidat pe post. Primind o notă „la mustață”, se vor putea înscrie la concurs și alți doritori, a explicat municipalitatea.

Ca să se apere, primăria pasează responsabilitatea. O comisie de specialiști din afara județului l-ar fi evaluat pe Cosmin Brehuță. “Domnul Cosmin Brehuță a primit nota 8,95.  Nota primită la evaluare nu îl împiedică pe domnul Cosmin Brehuță să participe la concursul pentru ocuparea funcției de manager al instituției”, a transmis Primăria Târgu Jiu.

De doar cinci sutimi ar fi avut nevoie Brehuță ca să aibă postul de director aproape asigurat. Acum se va putea înscrie și el la concurs, dar și alți doritori. “Domnul Brehuță mai poate fi manager al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu Jiu dacă va fi declarat ”admis” la concursul de proiecte de management ce urmează a fi organizat de autoritate, la care va putea participa și dumnealui, ca de altfel și alți candidați. Dacă la evaluare obținea nota 9,00, ar fi fost singurul candidat pe post”, a mai explicat municipalitatea.

În urmă cu o lună, primarul Marcel Romanescu îi lăuda activitatea lui Cosmin Brehuță, în special, pentru modul în care a organizat Festivalul Internațional de Teatru de la Târgu Jiu.

“Nu există instituție în județul Gorj care să poată organiza evenimente pe două săptămâni. Evenimente de cel mai înalt nivel. La Târgu Jiu, ajung cele mai mari teatre din țară și nu numai. Când vezi oamenii de la teatru implicați, când îl vezi pe Cosmin Brehuță implicat în tot ce se întâmplă, actorii implicați, nu pot decât să fac o apreciere pozitivă asupra tot ce se întâmplă la teatru”, a declarat Marcel Romanescu, în luna mai, la un post local de radio.

Vizualizări: 3,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: