Premieră naţională! Duminică are loc un referendum pentru demiterea unui primar

Premieră în România! Duminică va avea loc un referendum pentru demiterea unui primar. Se va întâmpla comuna Dumbrăvița din județul Brașov.

Duminică, 19 iunie, oamenii din comuna Dumbrăviţa sunt aşteptaţi la referenumul iniţiat de USR, pentru a-l demite pe primarul Popa Zachiu.

"Este o premieră naţională faptul că se încearcă demiterea unui primar.

Este o iniţiativă a USR-ului. Aceştia au strâns 30% din semnături şi încearcă în acest moment să îl dea jos pe primarul care se află la al cincilea mandat, în această comună care are în subordine şi satul Vlădeni, dar şi comuna Dumbrăviţa.

Pe de-o parte, USR-ul reproşează primarului că nu a făcut nimic în ultimul timp referitor la partea de investiţii şi de bunăstare pe care ar trebui să o aducă cetăţenilor.

De partea cealaltă, primarul spune că abia acum au apărut aceste oportunităţi, pentru că bugetul este oarecum sărac şi a făcut tot ceea ce a putut şi a considerat că este prioritar. Atât de o parte, cât şi de cealaltă, vorbim de USR şi de primarul PNL-ist, nimeni nu vine să spună adevărul cetăţeanului care este direct implicat-

Dacă oamenii sunt aşteptaţi la referendum pentru a vota în ziua de duminică, USR-ul nu le spune oamenilor că după demiterea primarului, dacă acest lucru se va întâmpla, atribuţiile vor fi preluate de către viceprimar şi cel mai probabil, va dura până la alegerile următoare, iar toate investiţiile de patrimoniu vor fi practic blocate.

 
Aşadar, vor trebui să discearnă şi să fie înţelepţi locutorii acestei comune, dacă vor merge la vot şi vor pune ştampila să îl demită pe primar, sau dacă nu se vor prezenta la vot, pentru că şi aici este un aspect important.

Dacă nu se va reuni acel sufragiu, numărul de voturi necesare pentru a-l demite pe primar, sau a nu îl demite pe primar, de 30%, referendumul cu siguranţă, nu va trece",  transmite Antena 3.

Vizualizări: 3,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: