Ce avere au primarii de municipii din Gorj

Nu degeaba sunt râvnite de politicieni cele două primării de municipii din Gorj. Salariile de edil nu sunt deloc de neglijat. Potrivit declarației de avere, primarul municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, a încasat, anul trecut, de la primărie, peste 163 de mii de lei. Deține, potrivit aceluiași document, două mașini, terenuri și două apartamente, dar a reușit să facă și economii. Nici situația primarului din Motru nu este mai prejos. Edilul PSD Cosmin Morega se laudă cu șapte terenuri, patru locuințe și trei mașini.

În primă fază, primarul din Târgu Jiu a notat, în declarația de avere, un teren agricol în Licurici și un teren intravilan în București, dar pe numele soției sau fiicei. Mai departe, la categoria clădirilor, edilul a trecut în declarația de avere un apartament în Târgu Jiu, moștenit de la părinți și pe care îl deține împreună cu fratele său, George Romanescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. A mai notat un apartament în București, cumpărat în 2021, cu o suprafață de 52 de metri pătrați. Fiica cea mare a edilului este titular al acestui apartament.

Cât privește mașinile, primarul Marcel Romanescu are un Renault din 2010 și un BMW fabricat în 2013. În conturi, a adunat economii importante. Are conturi deschise din 2007 încoace, în care a strâns aproape 80 de mii de lei.

La capitolul venituri, Marcel Romanescu a declarat că, anul trecut, ca primar al municipiului Târgu Jiu, a obținut peste 163 de mii de lei.

Cel de-al doilea municipiu din Gorj, Motru, este condus de social-democratul Cosmin Morega. Pe site-ul instituției, nu a fost postată declarația de avere recentă, ci doar cea de anul trecut.

Căsuțele de la primul capitol, de terenuri, nu au fost suficiente pentru proprietățile deținute de primarul Cosmin Morega. Acesta este proprietarul a șapte terenuri în Motru și Padeș. A mai notat și patru locuințe. Trei în Motru și una în Padeș. Două dintre ele au fost moștenite, una donată și una construită de edil în 2007.

Trei mașini deține primarul din Motru: o Honda fabricată în 2016, un Hyundai din 2017 și un Jaguar din 2019. În bancă, potrivit declarației de avere, edilul are circa 100 de mii de lei, dar și o datorie de 10 mii de lei, scadentă anul viitor. În aceeași declarație, a mai notat edilul și daruri de 40 de mii de euro. În anul 2020, a încasat de la primărie, pentru funcțiile de viceprimar, și apoi de primar, peste 95 de mii de lei. 

Vizualizări: 3,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: