Armata anunță că face angajări

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat marți că se vor face angajări în Armata română în domenii de specialitate, arătând că „au ieșit foarte mulți oameni la pensie, au ieșit ofițeri, mulți din zona de comandă”. „Trebuie să înțelegem că sunt arme unde nu poți forma de azi pe mâine. Discutam cu colegii de la Forțele Aeriene că ai nevoie de 5 până la 6 ani să pregătești un pilot bun, la fel și pentru un inginer bun care să meargă în zona aceasta. La fel, la Forțele Navale, poate la Forțele Terestre mai stăm cum mai stăm, dar în zonele acestea speciale nu poți să aduci omul preluat de pe stradă, să îl faci militar și să îl aduci acolo. Propunerea este eșalonarea pe un program bine stabilit pentru încadrarea în Armata română. E o nevoie stringentă de oameni la acest nivel”, a spus Fifor, la Europa FM.

Ministrul a afirmat că dorește o Armată a României solidă, „în care militarii în primul rând să creadă și după aceea cetățenii”.

Mihai Fifor a spus că se gândește și la reformarea învățământului medical militar, a învățământului militar în ansamblul său și a făcut apel pentru o mai bună promovare a Armatei României. (A.A.)

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: