Din rău în mai rău la Pandurii

Situația de la Centrul de Copii și Juniori pare să nu aibă rezolvare. Cel puțin, nu în viitorul apropiat. Nici până acum, Consiliul Județean Gorj nu a virat cei 500 de mii de lei, reprezentând contribuția pentru juniorii clubului. Asta pentru că administratorii Pandurii ar fi dat asigurări că sunt bani pentru salarii din sumele venite de la UEFA.

Marin Golea, administratorul special al clubului Pandurii Târgu Jiu, ne-a explicat că nu a primit niciun leu de la Consiliul Județean în acest an. A făcut mai multe solicitări, dar au rămas fără răspuns: „Consiliul Județean nu vine cu bani pentru că nu există contractul de finanțare care trebuie aprobat de consilierii județeni. Eu am făcut patru solicitări către Consiliul Județean. Trebuie să înainteze măcar două rate, aproape 250 de mii de lei, și după aceea diferența. Așa a fost făcut contractul de finanțare. Sunt cheltuieli care pot fi făcute de noi și apoi justificate pentru decontare. Din acei bani, nu se pot plăti salariile angajaților sub nicio formă. Acestea trebuie achitate din veniturile clubului”.

Nu le pasă de club!

Timpul trece, iar angajații sunt batjocoriți. Nu au primit salariile de două luni și nici nu sunt șanse să vadă banii prea curând. De sumele venite de la UEFA, conducerea clubului nu se poate atinge. De altfel, nici ceilalți asociați ai clubului nu se mai interesează de soarta jucătorilor pentru că nu au mai virat niciun leu în ultimul an și jumătate. „Clubul nu a mai primit un leu de la niciun acționar de mai bine de un an și jumătate. E a doua lună care ar trebui să fie plătită angajaților de la club. Banii de la UEFA au altă destinație. Trebuie folosiți la dezvoltarea infrastructurii. Asta înseamnă terenul artificial pe care ar trebui să-l fac. Dar, atâta timp cât Finanțele cer cinci miliarde (n.r. lei vechi) garanție, nu am putut să fac. Cheltuielile pentru desfășurarea campionatului le-am făcut din acele sume, dar eu nu pot să mă duc să decontez niște bani pe care i-am cheltuit. Dumnealor trebuie să-mi înainteze mie cel puțin o rată din cotizație, ca ulterior să primesc altă plată de la dumnealor și să fac justificarea cheltuielilor”, a mai explicat Marin Golea.

Teamă de cătuşe

Gura târgului vorbește însă că banii de la Consiliul Județean nu ar mai fi fost virați până acum către Pandurii pentru că juriștii mai au nevoie de clarificări. Clubul se află în insolvență și nimeni nu dă asigurări că banii pot fi virați fără probleme ori zornăit de cătușe în conturile clubului Pandurii.

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: