Tort cu brânză şi portocale, fără coacere

Un tort simplu de realizat şi cu puţine ingrediente, dar în acelaşi timp delicios şi gata în doar câteva minute. Este un tort cu biscuiţi, brânză, smântână şi portocale, ca ingrediente principale, şi ce este cel mai important, se realizează fără coacere la cuptor.

Pentru această rețetă delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 80 g gelatină, 240 ml apă, 1400 g brânza de vaci, 400 ml smântână, 300 g zahăr, vanilie, 2 portocale, 300 g biscuiți simpli.

Mod de preparare: Pentru început, dizolvăm gelatina în apă fierbinte. Într-un bol separat, adăugăm brânza, zahărul, smântâna, vanilia și amestecăm totul foarte bine. Adăugăm gelatina topită și amestecăm cu ajutorul unui blender.  Într-o formă de silicon, turnăm uniform un strat de cremă, peste un blat de biscuiți pisați. Pe deasupra, adăugăm bucățele de portocală și încă un strat de cremă. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele. Alternăm stratul de portocale cu cel de biscuiți şi la final punem tortul la frigider pentru 2-3 ore, pentru solidificare. Se serveşte rece şi poate fi ornat şi cu frişcă.

Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: