Dinamo va juca la Târgu Jiu în noul sezon. Cine va juca în Liga 1

Universitatea Cluj revine în Liga 1 după șapte ani iar Dinamo retrogradează pentru prima dată în istoria sa în Liga 2 după meciul de baraj disputat duminică seară și încheiat la egalitate, scor 1-1. A doua echipă, care se menține de fapt în Liga 1 în urma meciului de baraj, este formația pregătită de Emil Săndoi, Chindia Târgoviște.

Un moment istoric în fotbalul românesc a avut loc duminică seară, la București, unde, în ”Ștefan cel Mare”, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria sa în liga secundă. ”Câinii” au pierdut manșa tur a barajului de menținere/promovare în Liga 1 cu Universitatea Cluj, cu scorul de 0-2, pe Cluj Arena, iar la Bucureşti au remizat în retur, scor 1-1, iar în noul sezon vor juca pe stadionul din Târgu Jiu contra echipei ACS Viitorul.  U Cluj revine în Liga 1 după șapte ani, ultima dată când a jucat în acest eșalon fiind sezonul 2014-2015.

În cel de-al doilea meci de baraj disputat duminică, Concordia Chiajna a fost la câte minute de promovarea în Liga 1, însă cele 8 minutele de prelungiri arătate de la margine de arbitrul de rezervă i-a impulsionat pe jucătorii Chindiei, care în primul minut după cele 90 au reușit să înscrie prin Nasser Chamed, în urma unei lovituri de colț și o reluare cu capul.

Au fost chiar zece minute de prelungiri și Chindia a obținut scorul minim (1-0) prin care să poată trimite jocul în reprizele suplimentare, după ce în tur Concordia a câștigat tot la o diferență de un gol, 2-1 meciul cu Chindia Târgovişte.

După prelungiri, la loviturile de departajare,  experiența superioară a Chindiei s-a văzut la execuții. Toți cei patru jucători ai Chindiei care au executat au înscris, în timp ce primii doi ai Chiajnei au ratat, iar golul lui Llullaku a fost insuficient. Cu 4-1 la lovituri de departajare, Chindia rămâne în Liga 1, iar Concordia va continua tot în Liga 2.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: