Director de liceu, vizat de anchetă. Ce sancțiune riscă

Directorul liceului din Țicleni nu a scăpat de anchetă. Inspectorii școlari verifică, în aceste zile, modul în care au fost date ore mai multor dascăli. De altfel, directorul este nevoit să refacă toate încadrările prin concurs. Până atunci, orele au fost împărțite de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Profesorul de educație fizică ce a recunoscut o condamnare pentru sechestrarea unei persoane a fost înlocuit deja.

Directorul Liceului Tehnologic din Țicleni, Mihai Istrate, trebuie să le explice inspectorilor școlari cum a încheiat contractele pentru plata cu ora mai multor profesori. Orele au fost deja redistribuite profesorilor din școală și unui maistru care avea o jumătate de normă la un liceul din Târgu Jiu, după cum a explicat Marcela Mrejeru, șefa ISJ Gorj: “Este verificat domnul director. Domnul Trușcă avea 4,6 ore de educație fizică, la liceele tehnologice sunt săptămânile de practică și nu este normă întreagă și o jumătate de normă de maistru instructor. Nu avea o normă întreagă. Nu va avea nicio oră. A fost trimis acolo un domn maistru care a participat la Titularizare, iar orele de educație fizică au fost împărțite titularilor de la liceu și de la gimnaziu. Foarte simplu”.

Cu toate acestea, directorul riscă cel mult o mustrare, pentru că este la prima abatere de acest gen. „Vom face o comisie. Putea să organizeze un concurs. Numai dacă la nivelul ISJ nu mai erau cereri pentru a fi soluționate. Domnul maistru nu a avut normă întreagă, motiv pentru care s-a dus la Țicleni. Se face o anchetă așadar la Țicleni. Cei doi inspectori care au sectorul respectiv vor merge în verificare. Nu pot să-l pedepsesc pe domnul director pentru ce s-a întâmplat în trecut. Va fi cercetat și prima măsură este mustrarea. Dacă nu a mai avut abateri până acum, plecăm de la prima. Este un director cu concurs. Ne cramponăm de concurs”, a mai spus Mrejeru.

Profesorul care preda educație fizică la acest liceu de ani buni și care a ajuns pe prima pagină a ziarelor a pierdut orele. Nici el nu avea concurs. El a recunoscut în fața șefei ISJ că a fost condamnat, în urmă cu 31 de ani, la un an de închisoare pentru că ar fi sechestrat o tânără și, în 2013, a fost implicat într-un furt comis în Italia. Cu toate acestea, infracțiunile comise de acesta nu se regăsesc în certificatul de integritate comportamentală pentru că numele său nu este notat în tabelul agresorilor sexuali.

Vizualizări: 1,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: