Controale în toate școlile din Gorj

Inspectorii școlari verifică, în aceste zile, toate școlile din județul Gorj. Echipele de control care au fost trimise în controale verifică modul în care s-au făcut încadrările la școli și dacă dascălii au analizele la zi. Și planurile pentru siguranța elevilor sunt în vizorul reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Verificările au început chiar de la debutul noului an școlar și se apropie de final. Câte doi inspectori școlari au fost trimiși la fiecare unitate de învățământ din județ. “Se finalizează o notă de control în această săptămână. Sunt echipe trimise în teritoriu, câte doi inspectori care verifică încadrarea care s-a făcut în acest an școlar, verifică certificatul de integritate, analizele școlare dacă sunt făcute, pentru că și aici avem anumite probleme. Sunt verificate planurile pentru siguranța elevilor, care sunt făcute împreună cu Poliția”, a transmis Marcela Mrejeru, inspectorul general al ISJ Gorj.

De asemenea, și numărul de elevi trecuți în sistemul informatic este analizat. „S-au verificat copiii care sunt introduși în SIR, în registrul în care apar toți elevi pe fiecare clasă, pe fiecare nivel de studiu. Ministerul Educației știe foarte ușor câți copii sunt în fiecare clasă și nu poate să fie un elev înscris la două școli”, a mai explicat Mrejeru.

Vizualizări: 4,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: