Director nou la UM Sadu începând de astăzi

Uzina Mecanică Sadu are de astăzi un nou director. Pe o perioadă de şase luni, fabrica de armament va fi condusă de Gheorghe Stoica, directorul tehnic al Romarm. Fostul director Ştefan Danciu a confirmat faptul că ieri a fost ultima zi în care şi-a exercitat atribuţiile de conducere. Autorităţile locale de la Bumbeşti Jiu speră ca noua conducere să redreseze situaţia economico-financiară a uzinei.

Consiliul de Administraţie al Romarm a decis ieri să-şi trimită reprezentant la UM Sadu pentru a prelua şefia instituţiei. Începând de astăzi Gheorghe Stoica, directorul tehnic al Romarm, ocupă funcţia de director la UM Sadu înlocuindu-l pe Ştefan Danciu. Schimbarea lui Danciu a fost anticipată de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj în urmă cu aproximativ două săptămâni. Ultimele discuţii la nivelul autorităţilor judeţene, despre situaţia dezastruoasă în care află Uzina Mecanică, au avut loc week-endul trecut la Instituţia Prefectului. La discuţii a participat şi primarul de la Bumbeşti. „În cadrul discuţiilor care au avut loc la Instituţia Prefectului s-a pus problema căutării de soluţii pentru a se depăşi situaţia actuală în care se află Uzina Mecanică. În ultimele luni, angajaţii nu şi-au luat salariile decât în proporţie de 40%. Nu este în apanajul meu sau a conducerii Consiliului Judeţean să numim un nou director. Acest lucru este strict apanajul Romarm. Nu este foarte important numele celui care va conduce uzina, ci ceea ce va face pentru ea”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu.

SPRIJIN

Autorităţile au cerut sprijinul parlamentarilor de Gorj pentru a prezenta situaţia UM Sadu la nivel central. „Cunosc discuţiile care au avut loc sâmbătă la Prefectură. Marţi, am discutat personal cu domnul ministru Niţă, după ce s-a terminat votul de învestitură şi mi-a promis că va analiza amănunţit situaţia de la UM Sadu şi că îşi va prezenta punctul de vedere săptămâna viitoare. Nu este o soluţie ca Romarm să dea ajutoare financiare lună de lună la UM Sadu. Noul director va trebui să realizeze contracte şi să aducă bani în instituţie”, a declarat deputatul Mihai Weber.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: