Ciurel a uniformizat salariile directorilor firmelor prestatoare

Administraţia CE Oltenia a uniformizat salariile directorilor generali ai societăţilor prestatoare la care complexul este acţionar. Vorbim aici de lefurile şefilor de la Minprest, MedservMin şi UEF Motru. Fiecare va lua începând cu această lună un salariu brut de 8.349 lei. Şi indicatorii de performanţă au fost schimbaţi. Dacă la finele anului se va dovedi că şi-au îndeplinit aceşti indicatori, directorii vor mai putea beneficia de alţi 3000 de lei.

În data de 25 februarie contractele şefilor de la  Minprest Rovinari, MedservMin şi UEF Motru au fost reînnoite. Nu doar că au fost reconfirmaţi în funcţii chiar dacă nu le expira la niciunul contractul de mandat, dar s-a stabilit şi o modificare a cuantumului salariilor. Astfel se face că, indiferent de tipul de activitate sau de numărul de angajaţi din subordine, salariul directorilor de la firmele prestatoare ale CE Oltenia va fi acelaşi începând cu luna martie, fiecare fiind remunerat lunar cu suma de 8349 lei, salariul brut. La unii dintre directori, salariul pe care îl vor lua de aici înainte va fi mai mic. Este şi cazul şefului Medserv Min, Valentin Mogoe. „La toate trei s-a făcut acelaşi salariu. Oricum sunt uniformizate, au fost nişte analize pertinente la nivel de CEO, de directorat, au hotărât aşa şi ne-am conformat. Nu cunosc criteriile care au stat la bază, dar nu s-a luat în calcul numărul de personal sau cum merge societatea la ora actuală. Salariul meu a mai scăzut”, a declarat Valentin Mogoe.

În timp ce directorilor de la MedservMin şi UEF Motru le-au scăzut salariile odată cu această uniformizare, directorului general de la Minprest, Gabriel Giorgi, i-a crescut salariul. „Pentru mine a crescut, pentru alţii a scăzut. Eu îl aveam foarte mic, alţii îl aveau foarte mare şi s-a făcut o uniformizare în jos, ceilalţi directori primeau în jur de 10 mii lei. Mie mi-a crescut salariul cu circa 10%. Din punctul meu de vedere nu poţi să dai acelaşi salariu la toţi trei directorii pentru că sunt activităţi separate cu dificultăţi separate pe activităţi”, a comentat Gabriel Giorgi.

Bonus la îndeplinirea indicatorilor de performanţă

Cei trei directori vor avea posibilitatea să-şi crească veniturile anuale dacă vor îndeplini noii indicatori de performanţă stabiliţi de administraţia CEO. „Şi indicatorii de performanţă au fost modificaţi. Au pus un indicator de performanţă la toată lumea, ca din cifra de afaceri 19% să fie din afara CEO. Eu deja am contracte în afara societăţii, dar n-o să pot ajunge niciodată să ajung la acest procent, cel puţin nu anul acesta. Chestia asta are legătură cu componenta variabilă. Adică, dacă îndeplinim toţi indicatorii mai primim 3000 de lei pe an”, a mai spus directorul societăţii Minprest.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: