Director nou la Uzina Mecanică Sadu

Conducerea Romarm a decis cine va manageria Uzina Mecanică Sadu. Este vorba de Ştefan Danciu, inginer în cadrul uzinei. Acesta va conduce unitatea timp de un an. În schimb, consiliul de administraţie al uzinei va trebui să decidă în următoarea perioadă cine va fi adjunctul acestuia, favorit fiind Dorin Motorga. Dacă va fi numit pe acest post, acesta va  răspunde de segmentul de producţie în uzină. 

La mai bine de două săptămâni de la expirarea mandatului fostului director general Vasile Constantin, conducerea Romarm a decis cine va conduce unitatea de aici înainte. Numirea noului director al Uzinei Mecanice Sadu a fost anunţată de primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru. “S-a definitivat conducerea UM Sadu, luni în şedinţa CA-ului la Romarm. S-a dat hotărâre pentru directorul general, s-au nominalizat şi persoanele pentru consiliul de administraţie. Domnul inginer Danciu Ştefan a fost desemnat la conducerea uzinei. Pentru funcţia de director adjunct, urmează să se stabilească în consiliul de administraţie, care probabil o să ţină zilele acestea. M-a interesat în special directorul general pentru că era un vid în ceea ce priveşte managementul acolo, nu era o persoană împuternicită ca să semneze”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Fără restanţe la salarii

Autorităţile locale din Bumbeşti Jiu mai spun că s-a rezolvat şi problema cu întârzierea plăţii salariilor la cei peste 950 de angajaţi şi că nu vor exista disponibilizări la nivelul uzinei. “Din discuţia pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute, lucrurile pentru luna noiembrie sunt rezolvate. Vor fi sume acoperitoare în baza comenzilor existente pentru ca oamenii să-şi primească salariile. S-a plătit lichidarea pe luna octombrie, urmează să primească şi bonurile valorice. Problema rămâne ca să se găsească parteneri pentru a fi contractată producţia pentru anul viitor, în special pentru lunile ianuarie şi februarie, perioade dificile ca în fiecare an. Nu există pericol în următoarea perioadă pentru ca Uzina Mecanică Sadu să facă disponibilizări”, a mai spus primarul Constantin Bobaru.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: