Batjocură la CE Oltenia. Miner cu 5 lei la lichidare!

Peste două sute de angajaţi de la Cariera Seciurile sunt disperaţi. Ei fac demersuri pentru a solicita o autorizaţie în vederea organizării unui protest în faţa CE Oltenia. În ultimele două luni, oamenii au fost în şomaj tehnic şi concediu fără plată, dar au tăcut, de teamă că vor rămâne pe drumuri. Răbdarea lor a ajuns la limită şi nu le mai e teamă de repercusiuni. Ce poate fi mai rău decât a primi într-o lună salariu de 5 lei? Ei aşteaptă un răspuns de la directorul Laurenţiu Ciurel.

Au apus vremurile când  minerii aveau unele dintre cele mai mari salarii. Acum, la Seciurile sunt mineri care au primit lichidare de 5 sau 6,5 lei!!!!!!!! „E o dramă“, spune un miner de la Seciuri.

Cer ajutorul celorlalţi mineri

Unii dintre ei sunt întreţinători de familie, iar după spusele lui Petre Bobină - miner, speranţele că se va înainta spre Cariera Olteţu s-au dus. „Au retras utilajele din carieră. Cei de la Berbeşti adună tot de aici. Benzi transportoare, cabluri electrice, tot! Noi am fost abandonaţi. Nu ne spune nimeni nimic. Am crezut şi ne-au promis că vom merge spre Vîlcea, dar nimic. E bătaie de joc. Nu mai putem, credeţi-ne!“, declară Petre Bobină.

Omul spune că minerii de la Seciuri s-au hotărât să protesteze. „Cerem ajutorul celorlalţi colegi mineri, de la alte cariere. Vă daţi seama, fiecare ne-am făcut un buget. Avem copii la şcoli. Un coleg a luat lichidare 5 lei, iar altul 6,5 lei. Vă spun, oameni în toată firea plângeau. Plângeau pentru că ne-au luat toate drepturile, iar acu’ ne ia şi dreptul la muncă. Mergem în faţa domnului director Ciurel. Vrem să ne privească în ochi. A spus mereu că nu sunt în pericol locurile de muncă“, a declarat Bobină.

Petre Bobină a mai spus că a fost o intenţie de redistribuire, însă la Rovinari, distanţa fiind de 70 de km. Transportul se asigură doar pentru o distanţă de maxim 50 de km.

MINCIUNI

În campania electorală a PSD, partidul din care provine Laurenţiu Ciurel, aceşti oameni au primit promisiunea că vor munci. În timp ce era invitat la o emisiune la TV Sud, un telespectator îl întreba ce se va întâmpla cu cei de la Seciuri. A venit şi răspunsul: „Vor fi redistribuiţi şi vom încerca să-i ducem acolo unde fiecare este în stare să-şi facă meseria“.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: