Directori noi la şcolile din mediul rural

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a numit directori noi pentru școlile din Urdari și Brănești, după ce managerii celor două unități de învățământ și-au dat demisia. Astfel, la școala de la Capu Dealului, comuna Brănești, în locul profesoarei Mihaela Coadă a fost numit Florin Băloșin, iar la Urdari Ion Pavelea o va înlocui pe Claudia Olteanu.

Florin Băloșin și Ion Pavelea sunt directorii numiți de conducerea ISJ Gorj la cârma școlilor din Brănești și Urdari. Cele două unități au rămas fără conducere după ce directoarele Mihaela Coadă și Claudia Olteanu au renunțat la funcțiile respective. Numirile au fost făcute ieri în cadrul Consiliului de Administrație reunit la nivelul inspectoratului școlar. Profesorul de limba și literatura română Ion Pavelea a mai îndeplinit funcția de director la școala generală din Urdari între anii 1992-1994 și 2002-2010, fiind cadru didactic din anul 1971. Acesta a fost numit cu delegație, până la organizarea unui nou concurs. Având în vedere că va ieși la pensie în anul 2014, Ion  Pavelea nu va putea participa la un eventual concurs pentru această funcție.  ”Colectivul îl cunosc, este unul care își vede de treabă. Noi trebuie să înțelegem că trebuie să se formeze o legătură între școală, comunitate, autoritatea publică locală și părinți. Conflictele care au loc acolo nu reprezintă problema mea”, spune Ion Pavelea. Pentru că i-a expirat mandatul în anul 2010 și nu va mai putea participa la un eventual concurs, Pavelea crede ca a fost din nou numit director la școală pentru a aplana conflictele. ”Toate se pot rezolva cu calm și diplomație. Cred că pe mine m-au pus pentru a reveni lucrurile la normal. Primarul este un om dintr-o bucată, cu care se poate lucra și care a băgat miliarde în infrastructura școlară”, mai declară noul director de la Școala Generală din Urdari.

MICROBUZ

Pentru că se află de ceva timp pe lista de așteptare, Ion Pavelea speră ca în acest an IŞJ Goj să-i distribuie un microbuz școlar. ”La noi nu există microbuz școlar. Suntem pe lista de așteptare. Sperăm ca în acest an să facem rost de microbuz”, mai menţionează directorul din Urdari.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: