Un fost salariat de la Minprest, la judecată cu unitatea

Un fost angajat al Sc Minprest Serv SA a depus plângere penală împotriva directoarei societăţii, Elena Vintilescu. Gheorghe Paliţă spune că a câștigat în instanță hotărârea de repunere pe funcția din care a fost schimbat în anul 2010, dar nici după trecerea celor 40 de zile de când a primit decizia definitivă nu a fost pusă în aplicare de respectiva societate. Directorul unităţii, Elena Vintilescu, a explicat de ce nu-l poate reangaja pe acesta.

Gheorghe Paliță, un fost angajat al SC Minprest Serv SA, a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, nemulțumit că actuala conducere nu îi ia în considerare o hotărâre câștigată la Curtea de Apel Craiova, de repunere pe funcția de adjunct șef subunitate Jilț. Acesta spune că a fost angajatul Sc Minprest SA Rovinari, iar pe 21 mai 2010 i-a fost modificat în mod unilateral contractul individual de muncă, schimbându-l din adjunct șef subunitate Jilț în mecanic în cadrul atelierului de la sediul societății. Ulterior omul a atacat această decizie la Tribunalul Gorj, unde contestația i-a fost respinsă, însă Curtea de Apel Craiova a admis recursul și a dispus repunerea pe funcția deținută anterior. Numai că, menționează fostul angajat, deși a solicitat conducerii să pună în aplicare hotărârea cu pricina, aceasta nu a fost luată în seamă. ”Cum până la această dată au trecut 40 de zile și directorul general al SC Minprest Serv SA Rovinari, Elena Vintilescu, nu a procedat la punerea în executare a deciziei Curţii de Apel Craiova, în sensul că nu a emis nicio decizie de repunere pe funcţia de adjunct şef subunitate Jilţ şi nici nu mi-a răspuns în niciun fel la cererea mea, denotă reaua credinţă a acesteia. Reaua credinţă este dată și de faptul că a procedat la desfacerea Contractului meu individual de muncă de pe funcția de mecanic, funcție pe care am fost trecut ilegal, aşa cum a constatat Curtea de Apel Craiova”, se arată în plângerea penală formulată de Gheorghe Paliță.

EXPLICAȚIE

Elena Vintilescu, directorul societății a răspuns că fostul angajat, Gheorghe Paliță, a câștigat în instanță anularea deciziei de schimbare din funcție, care a fost a fost operată la nivelul unității, însă procesul pentru desfacerea contractului de muncă l-a pierdut. ”Dumnealui are contractul colectiv de muncă desfăcut disciplinar pentru că nu s-a mai prezentat la serviciu. Nu mai poate reveni pentru că nu s-a mai prezentat la serviciu. Am anulat decizia de schimbare a locului de muncă, dar decizia de desfacere a contractului de muncă a pierdut-o”, menționează Elena Vintilescu, directorul societății.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: