Directorii din învăţământ, evaluaţi. Urmează demiteri!

Aproape 190 de directori, plini şi adjuncţi, de unităţile şcolare de stat şi private din judeţul Gorj vor fi evaluaţi în perioada următoare. Evaluarea finală se va face de către consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pe baza unei autoevaluări şi a unui raport de activitate. S-ar putea lăsa şi cu demiteri din funcţia de conducere, dacă directorii nu vor fi destul de convingători în ceea ce priveşte activitatea lor managerială. Nici inspectorii şcolari, în frunte cu inspectorul general Ion Işfan şi adjunctul său, Marius Badea, nu vor scăpa de aceste evaluări.

Conform fişei de autoevaluare, care poate fi găsită şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, directorii trebuie să-şi acorde punctaje în baza indicatorilor de performanţă. Este vorba de activitatea desfăşurată pe parcursul anului şcolar, în funcţie de rezultatele obţinute în ceea ce priveşte curriculumul, resursele umane şi financiare, dar şi pe partea de dezvoltare şi relaţii comunitare. Punctajul maxim este de 100 de puncte şi, în baza celui obţinut, directorii vor primi calificative. Fişele de autoevaluare completate trebuie depuse până la 30 iulie. Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular vor depune fişa de (auto)evaluare completată la secretariatul ISJ Gorj,  însoţită în mod obligatoriu de raportul de analiză. Fişa de evaluare pentru directorii adjuncţi se aprobă de către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ. După acordarea calificativului pentru directorul adjunct, fişa de evaluare va trebui transmisă la inspectorat pentru validare. “Sunt evaluaţi 110 directori plini, 73 de directori adjuncţi din învăţământul de stat. În ceea ce priveşte învăţământul particular, vor fi evaluaţi 3 directori din şcolile postliceale şi 4 directori din grădiniţele particulare care funcţionează pe teritoriul judeţului Gorj. Perioada evaluării se va încheia la 31 august 2014”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Îşi pot pierde funcţia de conducere

Consiliul de Administraţie al ISJ Gorj va analiza aceste autoevaluări şi va acorda un punctaj paralel la cel făcut de fiecare persoană evaluată în parte. Dacă punctajele primite de directori nu vor fi mulţumitoare, aceştia riscă să-şi piardă funcţiile de conducere. În prezent, niciun director nu ocupă postul de conducere prin concurs, toţii fiind detaşaţi în interesul învăţământului. Un răspuns clar în privinţa evaluării directorilor va fi oferit de ISJ Gorj după 1 septembrie.

Işfan şi Badea, evaluaţi

Reprezentanţii inspectoratului au mai spus că şi cei 18 inspectori şcolari vor fi evaluaţi în următoarea perioadă. Inclusiv activitatea inspectorului general, Ion Işfan, şi a inspectorului general adjunct, Marius Badea, va fi evaluată. “Inspectorii au fişe specifice, diferite faţă de cele ale directorilor unităţilor şcolare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: