Gârjoabă: Salariaţii sunt terorizaţi, iar marii lideri nu cârâie

Corneliu Gârjoabă, angajat la Complexul Energetic Oltenia, reclamă inexistenţa sindicatelor din companie. El spune că administraţia continuă abuzurile asupra salariaţilor şi că aceştia sunt fără apărare. „Unde este Ion Ruşeţ cu sindicatul lui majoritar?“, se întreabă Gârjoabă. El spune că şi ieri salariaţii au primit acte adiţionale pentru transferul pe un alt post şi reducerea salariului.

Corneliu Gârjoabă este reprezentantul unui sindicat mic din companie şi spune că nu reuşeşte să ajute foarte mult oamenii. „I-am sfătuit să nu semneze. Nu i-a notificat, nu nimic, vin să semneze actele adiţionale. La cei care semnează imediat le şi dă decizia. O au pregătită. Ieri au venit iar. Cheamă câte şapte-opt oameni într-un birou şi le spune că li s-au desfiinţat posturile şi  le dă să semneze actul adiţional, fără să se arate hotărârea prin care li s-a desfiinţat postul. Le-am spus: nu semnaţi!“, spune Gârjoabă. Acesta spune că au fost înfiinţate foarte multe posturi de primitor-distribuitor. „De ce or fi înfiinţat atât de multe posturi de primitor marfă, distribuitor nu ştiu. Ce să primească şi ce să distribuie pentru că nu am mai cumpărat materiale de mult“, a mai spus Gârjoabă. El se întreabă unde sunt „marii sindicalişti“ din companie. „Eu mă întreb, acum, când oamenii sunt terorizaţi, unde sunt marile sindicate să apere oamenii. Bătaie de joc ca acum nu a fost nici pe timpul lui Ceauşescu. Nu zicea directorul Ciurel că la discuţiile cu angajaţii vor fi chemaţi şi cei de la sindicate? Nu s-a întâmplat aşa ceva. Unde este Ion Ruşeţ şi sindicatul majoritar din companie? Nu cârâie unul, sunt supuşi, supuşi, supuşi“, a mai spus Corneliu Gârjoabă.

FORŢĂ

Sindicatele din CE Oltenia, afiliate la Federaţia Univers, s-au autoproclamat cele mai puternice din companie, având cei mai mulţi membri. În realitate, liderii de la Univers nu reuşesc să convingă compania să facă o restructurare serioasă şi transparentă şi nici să o oblige să respecte legea şi să înceapă negocierile pentru actul adiţional la CCM. Sunt deja câteva săptămâni de când sunt invocate proceduri pentru pregătirea negocierilor, dar în realitate administraţia nu doreşte o negociere, iar sindicatele sunt de acord.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: