Ministerul Educaţiei analizează schimbul de locuri între profesorii din Gorj

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj  s-a spălat pe mâini în cazul profesoarei Nicoleta Negrea de la Şcoala nr. 8 din Târgu Jiu, care acuză un schimb ilegal de posturi. Profesoara a cerut clarificări la inspectorat, însă răspunsul a întârziat să apară. Şeful învăţământului gorjean, Ion Işfan, spune acum că membrii comisiei paritare de la nivelul inspectoratului a decis ca toate documentele care au fost ataşate la dosarul de transfer, cât şi plângerile profesorului Negrea,  să fie transmise la Ministerul Educaţiei, pentru a stabili dacă acest schimb între dascăli s-a făcut conform metodologiei şi a procedurilor.

Totul a pornit de la faptul că profesorul de biologie Elena Zăvadă de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, care se apropie de pensie, a făcut schimb de catedră cu o tânără profesoară de la Novaci, cu ajutorul unor documente neconforme emise de directoarea Violeta Dulubei. Numai că Zăvadă nu ar fi avut norma de 18 ore, aşa cum cere metodologia pentru a putea fi făcut schimbul de posturi. La şcoală sunt doar 29 de ore de biologie şi doi profesori titulari, Elena Zăvadă cu 14 ore şi Nicoleta Negrea, cu 15 ore. Negrea spune că este titular 1, lucru care se poate deduce şi din vechimea de zeci de ani pe care o are în şcoală, dar în unitate nu s-a făcut ierarhizarea, fără de care Elena Zăvadă nu putea face schimbul pe 18 ore.

Nicoleta Negrea se teme că va rămâne cu doar 11 ore şi va fi nevoită să caute completare de catedră la alte unităţi şcolare, aşa că a făcut plângeri la conducerea şcolii, Inspectoratul Şcolar şi Parchet, deocamdată fără răspuns. Oamenii legii au încadrat fapta la abuz în serviciu şi fals intelectual şi fac cercetări. Conducerea ISJ Gorj nu s-a grăbit să dea un răspuns la plângerile profesoarei, iar acum anunţă că a plasat documentaţia la ministerul de resort pentru a da un verdict în acest caz. „S-a discutat în comisia paritară care s-a întrunit săptămâna trecută, din care fac parte sindicatele şi Inspectoratul Şcolar, şi documentele au fost înaintate ministerului pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la această situaţie. Nu am făcut nicio comisie de anchetă la nivel de inspectorat, plângerile doamnei au fost înainte la cei de la Compartimentul Resurse Umane, cei care puteau să se pronunţe în această speţă, dar ştiu că s-a discutat în comisia paritară şi am înaintat documentele respective la cei de specialitate din Ministerul Educaţiei Naţionale”, a declarat Ion Işfan, inspector general în cadrul ISJ Gorj.

Pe lângă solicitarea de anulare a transferului, profesorul Nicoleta Negrea a cerut mai-marilor de la Inspectorat şi demiterea directoarei Violeta Dulubei.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: