Plângere penală împotriva lui Gabriel Căldăruşe

Preşedintele Sindicatului Liber de la Cariera Roşia, Cristian Lădaru, îl va da în judecată pe preşedintele interimar al Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER), pe care-l acuză că a încasat cotizaţia unor membri de la sindicatul său. Unul dintre aceştia este chiar lider la sindicatul condus de Lădaru. El a confirmat că nu are adeziune la SMER şi nu înţelege cum i s-a oprit cotizaţia fără să fie întrebat. Gabriel Căldăruşe nu a putut fi contactat telefonic pentru a explica situaţia. Un lider al SMER, Ovidiu Priporeanu, i-a explicat unui salariat căruia administraţia i-a luat bani drept cotizaţie, fără să fie înscris în organizaţie, că s-a comis o eroare.

Conflictul între liderii din bazinul Rovinari de la Federaţia de Electricitate Univers şi Federaţia Naţională Mine Energie continuă cu o plângere penală pe numele lui Gabriel Căldăruşe, preşedintele interimar la Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER). Cristian Lădaru, preşedintele de la Sindicatul Liber din Cariera Roşia, a declarat că îl va acţiona în instanţă pe Căldăruşe deoarece a încasat cotizaţie şi pentru câteva sute de persoane care au adeziune la sindicatul afiliat la FNME.

Acuzaţie de detunare de fonduri

Lădaru spune că Gabriel Căldăruşe a luat din buzunarul oamenilor mai mulţi bani decât ar fi fost îndreptăţit să o facă. „Li s-a reţinut cotizaţia deşi nu au făcut cerere. Noi am avut alegeri în aprilie, noi putem demonstra cu documente că avem acei membri. Sunt lideri şi consilieri de la noi cărora li s-a oprit cotizaţia fără acordul lor. În total sunt 600 de membri de la sindicatul meu“, a declarat Cristian Lădaru. El a mai spus că va face plângere împotriva lui Gabriel Căldăruşe. „Am vorbit deja cu avocaţii şi o să facem o plângere împotriva lui Căldăruşe pentru deturnare de fonduri. Vrem să ştim şi noi pe ce bază s-a oprit cotizaţia dacă oamenii nu au fost de acord“, mai spune acesta. Cotizaţia este 1% din salariul tarifar, adică undeva în jurul sumei de 20 de lei. Dacă toţi cei 600 de membri sunt cu adeziune la Sindicatul Liber de la Cariera Roşia, aşa cum spune Lădaru, atunci Gabriel Căldăruşe are în contul SMER mai mult cu câteva zeci de mii de lei. Lădaru spune că din martie, de când a apărut ideea SMER, sute de oameni s-au tot plimbat de la un sindicat la altul. „Oamenii semnau la ei pentru că erau obligaţi şi apoi a doua zi reveneau şi semnau la noi“, a mai spus Lădaru.

CONFIRMARE

Marius Predescu, lider de sindicat la un sector din Roşia, a confirmat că administraţia i-a oprit cotizaţia şi a virat-o la SMER, deşi e membru la alt sindicat. “Eu sunt lider de sindicat şi totuşi mi-au oprit cotizaţia pentru cei de la SMER. M-am interesat şi eu să văd în ce bază pentru că eu nu am semnat nimic la ei. Am vorbit cu Ovidiu Priopreanu (n.red- vicepreşedinte SMER) care e la ei şi mi-a zis că s-a comis o eroare. Că avea un Ion Predescu. Cum au ajuns de la Ion Predescu la Marius Predescu nu ştiu“, a declarat Marius Predescu.

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: