Directorul Antonie, pus în discuția Consiliului de Supraveghere

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a fost informat în ședința de vineri, 8 decembrie, care s-a desfășurat la Craiova, despre stadiul procesului cu directorii condamnați în dosarul ”Bani pentru Medințu”. Prin companie s-a vorbit inclusiv de revocarea din funcție a lui Daniel Antonie, membru al Directoratului CE Oltenia, în cadrul acestei ședințe, însă acest lucru nu s-a confirmat.

Supraveghetorii CE Oltenia au primit o informare din partea juriștilor CE Oltenia privind stadiului dosarului în care se află procesul ce îi vizează pe foști și actuali șefi din Complexul Energetic Oltenia, trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție. Este vorba de Laurențiu Ciobotărică, fostul director general al CE Oltenia, Daniel Antonie - fostul directorul al Diviziei Miniere, actual membru al Directoratului și fosta șefă a juriștilor din CE Oltenia, Dorina Jianu. Informarea a fost prezentată mai întâi Directoratului CE Oltenia. Juriștii companiei au prezentat o opinie juridică, prin care au arătat că atâta timp cât nu este definitivă condamnarea există prezumția de nevinovăție.

Pe surse a fost vehiculată informația că supraveghetorii doreau schimbarea lui Daniel Antonie cu Gheorghe Dobrițanu, dar până la urmă Antonie a rămas în Directorat.

Cei trei inculpați din dosarul ”Bani pentru Medințu” au fost condamnați printr-o soluție dată de Tribunalul Gorj la mijlocul lunii octombrie la câte o pedeapsă de 3 ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare care este și el tot de 3 ani. Hotărârea a fost atacată cu apel de cei vizați, iar până acum nu a fost acordat un termen de judecată. De la pronunțarea deciziei, Dorina Jianu, care coordona activitatea Direcției Legislație, a rămas doar consilier personal al directorului general, funcție pe care o ocupa și anterior.  

Vizualizări: 3,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: