Directorul CE Oltenia: Ori am sindicat majoritar, ori deloc

Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat la o emisiune la un post local de televiziune că va negocia contractul de muncă al celor 19 mii de salariaţi cu sindicatul majoritar din companie. Ciurel speră ca problema înfiinţării sindicatului să fie rezolvată într-o săptămână. Astăzi, pe rolul Judecătoriei Motru este termen în procesul de înregistrare a Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), condus de Ion Ruşeţ şi agreat de administraţie.

Directorul Laurenţiu Ciurel a declarat că aşteaptă să se coaguleze un partener social, cu care poate lua decizii. „Vom vedea dacă se confirmă. Ştiu că acum o săptămână şi-au depus actele pentru înscriere. Până nu i-om vedea înscrişi n-avem ce face, dar din momentul acela nu mai e că vreau să negociez cu Pârvulescu sau nu mai ştiu care, e sindicat majoritar, trebuie să negociem cu ei. Ştiu că termenul legal era de 15 zile, deja 7 au trecut, vom vedea ce se întâmplă peste încă o săptămână. Într-o săptămână ori am sindicat majoritar, ori nu am sindicat deloc. Asta este“, a declarat Ciurel, precizând că în lipsa unui sindicat se poate negocia cu reprezentanţi ai salariaţilor.

Directorul CE Oltenia a menţionat că nu mai are ce să discute cu Federaţia Naţională Mine Energie deoarece liderii organizaţiei semnatare a CCM nu mai pot negocia. „E greu de spus, nu cred că au dreptul pentru că partea majoritară a sindicatelor din USMO şi FNME a trecut în tabăra cealaltă. În afară de Rovinari, nu cred că mai există reprezentativitate pentru celelalte sindicate“, a mai spus acesta. Laurenţiu Ciurel mai spune că nu susţine nici un sindicat. „Nu susţin nici un sindicat şi vreau să fie clar. Dacă aş fi fost un tip cinic şi pus pe rezolvarea facilă a lucrurilor l-aş fi acceptat pe Condescu fără probleme, că era extrem de uşor de negociat cu dânsul cu condiţia să închid ochii la nişte lucruri“.

„Legea e clară, în sensul că unde nu există sindicat reprezentativ se negociază cu federaţia reprezentativă şi cu reprezentanţi ai salariaţilor. Dacă modifică domnul Ciurel legea e altceva, dar nu cred că poate să o facă“.

Dan Pârvulescu, lider sindicat Peşteana

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: