Directorul CEO: Planul de restructurare nu poate fi renegociat de complex

Planul de restructurare nu poate fi negociat de complex. Planul de restructurare poate fi negociat de statul român, a declarat directorul Daniel Burlan, la o emisiune la Gorj TV.

Directorul companiei energetice susține că nerespectarea planului poate duce la faliment: ”Orice necorelare a planului de restructurare cu realitate atrage după sine declararea ajutorului primit de Complexul Energetic Oltenia ca fiind ilegal și asta înseamnă falimentul complexului. Deci noi trebuie să urmăm acest plan de restructurare. Planul de restructurare nu poate fi negociat de complex. Planul de restructurare poate fi negociat de statul român”.


Totodată, admite că pot fi negociate modificări, însă care să nu implice suplimentarea ajutorului pentru certificatele carbon. ”Va suferi probabil adaptări și în funcție de de situație, fiindcă Comisia, atâta timp cât nu se soliciți un alt ajutor de stat sau suplimentarea ajutorului de stat în favoarea Complexului Energetic Oltenia îți dă voie să faci modificări. Cum a fost și anul acesta, în planul de restructurare aveam un anumit program de producție, un anumit nivel al producției de cărbune și ne-am dus, am spus în anul acesta e nevoie de mai mult, e nevoie de o producție suplimentară de energie electrică. E ok, dacă nu, dacă nu vreți ajutor de stat în plus și susțineți achiziția certificatelor de CO 2 din propriile surse, n-avem nicio problemă”.

Vizualizări: 2,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: