Directorul de la Peşteana, candidat la Plopşoru

Primarul pesedist de la Plopşoru, Petre Grigorie, va avea contracandidaţi din domeniul minier pentru postul de primar la alegerile de anul viitor. Unul dintre aceştia este chiar directorul carierei Peşteana, Gabriel Nanu, care a declarat pentru Radio Infinit că va concura împotriva lui Grigorie, fiind nemulţumit de activitatea primarului în cei 12 ani, de când ocupă fotoliul de şef al comunei. Nanu a mai candidat şi în 2008 la primărie şi a fost foarte aproape de victorie.

Luaţi în calcul o candidatură  pentru funcţia de primar la Plopşoru la alegerile ce vor avea loc anul viitor?

Da, o să candidez, în funcţie de opţiuni.

Credeţi că aveţi şanse în faţa actualului primar?

Da, eu cred că da, şanse sunt, doar le hotărăşte electoratul. La ultima confruntare au fost 38 de voturi diferenţă. Nu cred că e un handicap greu de recuperat.

Cum apreciaţi activitatea actualului primar?

Părerea mea este că vorbeşte de la sine lipsa oricărei realizări. Faptul că sunt trei mandate consecutive şi la ora actuală nu este niciun metru de asfalt pe nicio uliţă din niciunul din cele 11 sate, faptul că doar în aproape trei sate există apă curentă, sunt destule de făcut, sunt destule deficienţe şi la nivel de funcţionalitate, la nivel de aşteptări ale cetăţenilor vis-à-vis de autorităţi sunt destule.

În legătură cu actualul primar, dacă niciun singur drum sătesc nu are niciun metru de asfalt, exceptând micile racorduri la drumul european care traversează, cei 5-6 metri, ieşirile de pe uliţă. Deci afectiv niciun proiect, ele se fac în alte comunităţi vecine, s-au făcut spaţii de joacă, parcuri, amenajate diverse utilităţi, aşteptate de altfel de comunitate, pe lângă noi au trecut văd toate oportunităţile.

Cum vă explicaţi nerealizarea acestor lucruri pentru cetăţenii din comună?

În ultimii 12 ani, cel puţin la nivel declarativ, principala preocupare a fost elaborarea de proiecte, dar cred că numai la stadiul de proiect, dar fără să le realizeze, fără eligibilitate, proiecte făcute de dragul de a fi făcute.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: