Directorul de la Şcoala Rovinari, sancţionat pentru ghiozdanele lui Filip

Directorul Şcolii Generale Nr. 1 din Rovinari, Grigore Curcanu, riscă sancţionarea pentru că la deschiderea anului a permis ca în şcoală să fie împărţite rechizite din partea Primăriei şi Consiliului Local Rovinari. Cu toate că directorii primiseră dispoziţii clare de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, de a nu politiza festivităţile prin distribuirea în şcoli a cadourilor gen rechizite de reprezentanţii diverselor firme, persoane sau instituţii, majoritatea au încălcat sarcinile trasate. În acest caz IŞJ Gorj va deschide o anchetă.

Directorii unităţilor din învăţământ din Gorj nu iau în calcul atenţionările trimise de IŞJ Gorj. Un astfel de exemplu este la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Rovinari, unde directorul Grigore Curcanu a permis în prima zi de şcoală ca în unitate să fie distribuite pentru toţi elevii din clasele I-IV rechizite inscripţionate cu sloganul „Primarul şi Consiliul Local Rovinari sunt alături de elevi”. Deşi directorului unităţii din Rovinari i s-au părut, în prag de campanie electorală, gesturile celor de la primăria din localitate normale şi benefice pentru elevi, conducerea ISJ Gorj spune că va deschide o anchetă în acest caz, iar directorul va fi sancţionat. „IŞJ Gorj nu agreează aceste acţiuni dacă au un caracter politic. Noi am trimis o adresă tuturor şcolilor, prin care atenţionăm directorilor să fie foarte atenţi la aceste cadouri să nu politizeze începutul de an şcolar. Noi o să cercetăm cazul de la Rovinari şi vom lua măsuri. Putem să şi sancţionăm”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general.

La Plopşoru, cadourile au fost refuzate

Atenţionarea trimisă a fost respectată însă de unii directori, care nu au permis ca în unităţile de învăţământ să fie împărţite cadouri. Un astfel de caz s-a întâmplat şi la Şcoala Văleni, din cadrul comunei Plopşoru, unde, în prima zi de şcoală directoarea Gabriela Popescu nu i-sa lăsat pe reprezentanţii firmei de cablu din localitate să distribuie caiete copiilor. Deşi aceştia s-au arătat nemulţumiţi de atitudinea directoarei, care nu le-a permis accesul în instituţie în prima zi de şcoală, Gabriela Popescu a spus că a făcut un lucru corect şi şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu. „Spre surprinderea noastră, reprezentanţii operatorului de televiziune, am fost «refuzaţi» să înmânăm copiilor aceste caiete de către directoarea coordonatoare a şcolilor din comună, pe motiv că a primit telefon de la Inspectorat să nu ne permită intrarea în scoli. Am fost nevoiţi să dăm caietele părinţilor prezenţi la intrarea în şcoală şi ne-a fost refuzat accesul în instituţiile de învăţământ din localitate pe un motiv pueril că facem campanie politică, deşi noi suntem total neutri din acest punct de vedere. În alte localităţi am fost primiţi cu braţele deschise”, se arată în sesizarea trimisă la redacţie de reprezentanţii  firmei Digital Cable Sistem (AKTA), operatorul local de televiziune.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: