Un profesor de la UCB, în proces cu instituţia

Un preparator universitar se judecă cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Eduard Lădaru, preparator în cadrul Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Politice, a contestat în instanţă o decizie de sancţionare acordată de universitatea târgujiană. Deşi nu a dorit să comenteze cele întâmplate, surse din cadrul instituţiei spun că totul ar fi pornit după finalizarea primului referendum la nivelul UCB.

Preparatorul universitar Eduard Lădaru a contestat în instanţă, pe 29 martie 2011, o decizie de sancţionare primită din partea UCB. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru această zi. Eduard Lădaru a refuzat să comenteze acest incident, spunând că aşteaptă finalizarea procesului. „Este vorba despre o sancţiune-observaţie pe care mi-au acordat-o şi pe care eu am contestat-o la Tribunalul din Târgu Jiu. Deocamdată atât am de comentat”, spune Eduard Lădaru.

Conflict

Conflictul dintre preparatorul universitar Eduard Lădaru şi conducerea UCB ar fi apărut, dezvăluie surse din cadrul instituţiei, după desfăşurarea primului referendum pentru alegerea rectorului. În acea perioadă, susţin surse, Eduard Lădaru împreună cu alte cadre universitare din universitate, ar fi fost suspectaţi că ar fi votat împotriva rectorului Adrian Gorun. Aşa că profesorii care nu s-au conformat au primit teme de cercetare din partea conducerii, pe care trebuiau să le realizeze într-un timp destul de scurt. Se pare că Eduard Lădaru nu a fost de acord cu tema de cercetare impusă, explicând că nu fac parte din domeniul său. Pentru că nu a dus la îndeplinire această sarcină, preparatorul universitar ar fi fost sancţionat de conducerea UCB. Eduard Lădaru este şi avocat definitiv în Baroul Gorj.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: