Directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu îşi idolatrizează mama

Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, se consideră un om împlinit atât pe plan familial cât şi pe plan profesional. Acesta spune că este o persoană norocoasă şi pentru că o are alături pe mama sa, care la vârsta de 93 de ani îi este un sprijin mai ales în agricultură.

Constantin Fârţă este directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu de aproape un deceniu. Pe lângă realizările pe plan profesional, se poate lăuda şi cu reuşitele pe plan familial. Acesta se consideră un om împlinit deoarece are o soţie iubitoare, doi copii care nu i - au făcut niciodată probleme şi un nepot inteligent. Ba mai mult, se poate spune că este norocos şi datorită faptului că o are alături pe mama sa. Constantin Fârţă o idolatrizează pe cea care i-a dat viaţă şi spune că ar fi mândru dacă toţi membrii familiei sale i-ar urma exemplul. “Mama mea poate reprezenta un exemplu pentru toată lumea. Pentru mine este un idol. Toată viaţa ei a fost o luptătoare. Deşi i-a murit soţul la vârsta de 37 de ani nu s-a mai recăsătorit niciodată şi a reuşit să ne crească singură pe mine şi pe cei doi fraţi ai mei. Când mi-a murit tatăl eu avem 7 ani, sora 11 ani, iar fratele meu 16 ani. În prezent, mama are 93 de ani şi nici urmă de senilitate. Îşi aminteşte cu exactitate şi cele mai mici detalii ale unor evenimente petrecute în urmă cu foarte mulţi ani. Mi-ar plăcea să fiu ca ea la vârsta sa”, a declarat Constantin Fârţă.

Agricultura, principala pasiune

Şeful Direcţiei Publice de Patrimoniu este pasionat de agricultură. Deşi în ultima vreme a avut probleme de sănătate, acesta nu poate sta fără să-şi  facă de lucru prin gospodărie. Chiar dacă ar dori să-şi ignore pasiunea nu poate face acest lucru pentru că mama sa îl impulsionează de fiecare dată. “La Drăguţeşti avem un solar de aproximativ 50 de mp cu roşii, castraveţi şi ardei. Deşi are o vârstă înaintată mama munceşte la una cu noi: sapă, udă şi pliveşte iarba. Dimineaţa la ora 6.00 se trezeşte şi până la 8.00 îşi face treburile prin grădină. Cred că munca a ţinut-o în formă până la această vârstă. De fiecare dată când vin de la serviciu mă impulsionează şi mă face să mă apuc de treabă indiferent cât de obosit aş fi. Nu-mi pare rău deoarece rezultatele muncii noastre se văd, recolta fiind foarte frumoasă”, a precizat Constantin Fârţă.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: