Directorul Şcolii „Voievod Litovoi” a fost de trei ori antrenor la Pandurii

Ion Săvulea, directorul Şcolii Generale „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, şi-a dedicat o mare parte din viaţă fotbalului. A fost coleg cu Anghel Iordănescu la Steaua, antrenor la Pandurii Târgu Jiu, arbitru divizionar şi profesor de sport. Acum îi calcă pe urme fiica sa, Larisa, care are la activ ani buni de arbitraj, fiind cea mai tânără arbitră din loturile divizionare.

Directorul Ion Săvulea a încălţat adidaşii de fotbalist la Clubul Steaua, la vârsta de doar 15 ani, unde a fost co-echipier cu fostul antrenor al echipei naţionale, Anghel Iordănescu. „A fost în perioada de început a junioratului, după care am evoluat la Dunărea Calafat. În perioada studenţiei am făcut parte din echipa Ştiinţei Bacău, unde erau fotbalişti care au jucat la echipa naţională precum Rugiubei sau Aristică Ghiţă. După mai mulţi ani, a urmat un transfer de liga a II-a la Minerul Motru, unde m-am şi căsătorit. Actuala soţie este din Motru”, povesteşte Ion Săvulea. A jucat chiar şi în liga I, la Chimia Râmnicu Vâlcea. În toată această perioadă a avut parte şi de câteva accidentări, în special în zona genunchilor.  

Antrenor la Pandurii

După ce a plecat de la Vâlcea, Ion Săvulea s-a apucat de antrenorat, devenind în 1981 antrenor principal la Pandurii. „Este echipa la care am activat de trei ori ca antrenor principal la liga a II-a”, spune acesta. Sportul rege i-a adus, precum declară Săvulea, satisfacţii şi neplăceri. „Fotbalul a fost pasiunea principală a mea, prin prisma faptului că mi-a adus multe satisfacţii, iar pe lângă activitatea sportivă de performanţă mi-am desăvârşit şi activitatea profesională. Acestui sport i-am dedicat cele mai multe zile, sacrificând multe plăceri ale vieţii. Mi-adus satisfacţii multiple, dar şi multe neplăceri, prin prisma faptului că eram departe de parte de familie în timpul cantonamentelor şi a deplasărilor, dar trecând în revistă aceste lucruri pot spune că fotbalul m-a ajutat foarte mult”, menţionează actualul director. În

Familia, cea mai mare realizare

Activitatea fotbalistică a tatălui a fost continuată de fiica sa cea mică, Larisa Săvulea, care este acum arbitră divizionară. Nici ginerele său, Cătălin Bucă, nu stă departe de acest sport, acesta fiind proaspătul antrenor al echipei Ralbex Turcineşti. „Cea mai mare realizare a mea este familia. Sunt mândru de realizările deosebite ale celor două fete ale mele. Larisa, fiica mea cea mică, este cea mai tânără arbitră din loturile divizionare, având câţiva ani de arbitraj. Fiica cea mare, Luisa, a fost fotomodel internaţional, cu prezentări de modă în Coreea de Sud şi alte state din Asia, precum şi în Paris, Roma şi Milano. Am şi un nepoţel, David, care sper să ducă tradiţia familiei Săvulea pe cele mai înalte culmi fotbalistice”, mai precizează Ion Săvulea.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: