Directorul FBI, demis de Trump. A crezut că este o farsă!

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat în timpul nopţii scrisoarea de demitere a directorului Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey. Demiterea acestuia a şocat Washingtonul, iar democraţii au acuzat că eliminarea lui Comey are legătură cu investigaţia condusă de FBI cu privire la legăturile dintre campania Trump şi Rusia, relatează BBC. Comey a fost numit acum patru ani, mandatul fiind de zece ani.

Demiterea directorului agenţiei a avut loc la doar câteva ore după ce FBI a recunoscut că Comey a prezentat o serie de informaţii eronate în Congres cu privire la e-mailurile clasificate descoperite pe dispozitivele lui Anthony Weiner, soţul vicepreşedintei de campanie a lui Hillary Clinton. Preşedintele Trump a precizat în scrisoarea de demitere că este de acord cu recomandarea Procurorului General, Jeff Sessions, care a susţinut că ”nu eşti capabil să conduci în mod eficient Biroul Federal de Investigaţii”.

 
Sessions a explicat că departamentul Justiţiei este ”angajat să respecte un nivel înalt de disciplină, integritate, precum şi statul de drept”, menţionând că există nevoia ”unui nou început” la FBI.

Casa Albă a precizat că va începe imediat căutarea unui înlocuitor pentru James Comey, unul dintre puţinii directori numiţi de administraţia Obama şi păstraţi în funcţie de Donald Trump.

Şi James Comey a fost surprins de vestea demiterii sale, acesta se adresa agenţiilor FBI din Los Angeles, atunci când un membru al echipei sale l-a infomat printr-un bilet că tocmai a fost eliberat din funcţie de către administraţia Trump. Iniţial, acesta a crezut că este vorba de o farsă şi a început să râdă în faţa agenţiilor FBI din Los Angeles.

Vizualizări: 1,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: