Directorul SNLO a explicat cum va face reducerile de 11 la sută

Conducerea SNLO a anunţat ieri că aproape 400 de mineri vor pleca în  concediu de aşteptare de la 1 martie, aceştia încadrându-se în vârsta de pensionare. Nici personalul TESA nu scapă de febra disponibilizărilor, directorul general SNLO anunţând că în jur de 60 de salariaţi vor fi puşi pe lista neagră. Acestea nu sunt singurele reduceri.

Daniel Burlan, directorul general al SNLO, a făcut ieri o serie de declaraţii ca urmare a articolelor apărute în presă în ultimul timp. Acesta a susţinut în continuare programul de restructurări 2009-2012 din cadrul societăţii, dar a prezentat şi măsurile care ar putea duce la salvarea a aproape 500 de locuri de muncă. „Propunem ca jumătate din transport să fie suportat de salariaţi sau reducerea distanţelor de transport, cuantumul măsurii se negociază în continuare şi asta pentru că avem mijloace de transport cu câte 40 de locuri dar transportă numai câte 10 salariaţi, reducerea cheltuielilor cu activităţile sportive, reducerea cuantumului tichetelor cadou, micşorarea numărului de personal TESA“. Acesta a mai spus că indemnizaţia de concediu va fi recalculată, sâmbetele lucrate nu se mai plătesc dublu şi nici prima de vacanţă nu va rămâne la fel.

„Toate aceste măsuri fac posibilă menţinerea în activitate a celor 500 de salariaţi, diferenţa care ar fi fost de la cei 400 inventariaţi care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la 900 de salariaţi câţi ar fi trebuit să fie concediaţi până în <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2012”, a menţionat Daniel Burlan.

Până la şase luni de şomaj tehnic

Directorul SNLO a mai subliniat încă o dată faptul că numai unităţile miniere neproductive vor sta în şomaj tehnic o perioadă mai mare de timp. Astfel fiecare unitatea va avea un program diferenţiat de funcţionare în funcţie de nivelul livrărilor. „Datorită programului de producţie ce nu acoperă capacităţile maxime la niciuna dintre subunităţi, cele mai bune dintre acestea sigur vor funcţiona 11 luni şi personalul va sta doar o lună în şomaj tehnic, de exemplu Lupoaia şi Roşia, şi până la şase luni de şomaj tehnic pentru activitatea de subteran”, a precizat directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

De la birou la munca de jos

Tot ieri, directorul general al SNLO a precizat că nu mai puţin de 60 de salariaţi TESA din cadrul companiei vor fi puşi să aleagă între părăsirea SNLO sau mutarea pe alt post. „Personalul TESA la ora asta este undeva la 10,5%, trebuie să ajungă sub 10%, pentru 2011, 9,5%, iar pentru 2012, 9%. Este o dimensionare corectă a personalului TESA. Ca să ajungem la 9% înseamnă undeva la 60 de salariaţi care vor trebui să plece. O să li se dea variante, atunci când nu mai ai loc în structura personalului TESA trebuie să-i oferi o alternativă, un post de conducător formaţie de lucru sau muncitor. Dacă nu acceptă unul din cele două posturi va intra în programul de restructurare“, a precizat directorul SNLO.

„Propunem ca jumătate din transport să fie suportat de salariaţi sau reducerea distanţelor de transport“

Daniel Burlan.

„Personalul TESA la ora asta este undeva la 10,5%, trebuie să ajungă sub 10%, pentru 2011, 9,5%, iar pentru 2012, 9%.

Daniel Burlan.

„Toate aceste măsuri fac posibilă menţinerea în activitate a celor 500 de salariaţi, diferenţa care ar fi fost de la cei 400 inventariaţi care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la 900 de salariaţi câţi ar fi trebuit să fie concediaţi până în 2012”

Daniel Burlan

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: