Directorul Tomoiu şi-a reînnoit jurămintele de nunta fiului său

Petre Tomoiu, fostul director al Direcţiei Agricole, în prezent coordonatorul Compartimentul de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii este un familist convins. Căsătorit de aproape 37 de ani, cu o colegă de facultate, acesta şi-a serbat Nunta de argint la cununia fiului său. Iubitor al tradiţiei şi al locurilor rustice, Petre Tomoiu spune că îşi va celebra şi Nunta de aur. Toate evenimentele importante din viaţa sa le-a sărbătorit în comuna Bengeşti, locul său natal.

Petre Tomoiu, coordonatorul Compartimentului de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii, a absolvit Facultatea de Agronomie din Timişoara şi de mai bine de 36 de ani lucrează pentru agricultura judeţului Gorj. Acesta se consideră realizat atât pe plan profesional cât şi pe plan familial. De aproape 37 de ani este căsătorit cu o colegă de facultate, consăteană cu el, dar pe care n-a cunoscut-o decât în anii studenţiei. “M-am căsătorit cu Doina din anul 1974, cu un an înainte de a termina facultatea. Soţia mea, mai mică cu doi ani decât mine, a studiat la aceeaşi facultate. Culmea ironiei, era consăteană cu mine dar n-am cunoscut-o până în primul său an de facultate. Am fost prieteni aproape doi ani după care ne-am căsătorit. Nunta de argint am aniversat-o la căsătoria fiului nostru. Împlineam 25 de căsătorie în acelaşi an şi în aceeaşi lună în care unicul nostru copil planificase nunta. Toate evenimentele le-a sărbătorit la Bengeşti şi am respectat tradiţia de fiecare dată. Eu sunt adept al acesteia şi al locurilor rustice”, a declarat Petre Tomoiu.

PASIUNI

Petre Tomoiu este pasionat atât de pescuit cât şi de grădinărit. Ca pescar se poate lăuda cu capturarea unui crap de 4,5 kg. În ceea ce priveşte grădinăritul, acesta este principalul hobby al său. Şi-a amenajat două solarii şi în permanenţă are cu ce-şi ocupa timpul liber. După orele petrecute la birou, munca în gospodărie îl relaxează şi îl face să fie mulţumit atunci când dă roade.

CONCEDII

Majoritatea concediilor şi-le petrece pe litoralul românesc. “Îmi place să călătoresc. Am văzut toate oraşele ţării, iar unele obiective turistice chiar de mai multe ori. M-au impresionat mânăstirile din nordul Moldovei şi Peştera Urşilor din Munţii Apuseni. Nu sunt foarte pretenţios în ceea ce privesc condiţiile de cazare. Consider că am confort la mine acasă, iar în călătorii plec pentru a avea ce vedea”, a mai precizat Petre Tomoiu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: