Perele din China l-au făcut agricultor pe vicele din Drăguţeşti

Marcel Oproiu, viceprimarul comunei Drăguţeşti, a început acum un an o afacere de familie ce se bazează pe agricultură. Viceprimarul şi-a pus pe picioare o mică fermă după ce a cumpărat nişte pere ce nu s-au stricat nici în doi ani. Nu a investit foarte mulţi bani însă suficienţi cât să nu mai stea cu frică din cauza produselor importate.

Întâmplarea care l-a făcut pe vicele din Drăguţeşti să ia decizia finală este legată de povestea unor pere cumpărate dintr-un supermarket din Târgu Jiu. „Nu mai am încredere în produsele de pe piaţă. Acum câţiva ani am cumpărat nişte pere dintr-un magazin din Târgu Jiu, pere frumoase din China. Am ajuns acasă şi când am gustat am constatat că au un gust oribil. Nici copilul şi nici soţia nu le-au putut mânca aşa că le-am pus într-o fructieră să stea frumos. După doi ani, când am vrut să le arunc, am constatat că erau perfecte. Nu se stricaseră, vă daţi seama în doi ani”, povesteşte Marcel Oproiu, viceprimarul din Drăguţeşti. În urmă cu un an, vicele s-a apucat de agricultură. La sfaturile unor prieteni producători de legume, acesta a pus bazele unui solar pe 400 de mp dotat cu sistem de irigaţii.

Creşte iepuri şi viţei

Pe lângă gospodărie, vicele mai creşte şi porci, iepuri, dar şi viţei sau găini. „Vreau ca eu şi familia mea să mâncăm produse naturale, vreau laptele meu, carnea mea, brânza mea, roşiile mele. Am pus şi ardei, vinete, castraveţi, fasole, tot ce trebuie într-o gospodărie”, a precizat Marcel Oproiu. Acesta nu este încă hotărât dacă vrea sau nu titlul de producător. Ceea ce ştie însă sigur este faptul că nu va mai apela niciodată la produse din comerţ. „Mini-ferma aceasta a luat fiinţă şi în urma unor discuţii pe care le-am avut cu producătorii mai vechi din domeniu. Este o afacere în care trebuie să bagi mulţi bani dar o afacere care va merge pe viitor. Am investit să zic ceva de ordinul zecilor de milioane”, a declarat viceprimarul din Drăguţeşti.

AJUTOR

Viceprimarul din Drăguţeşti este căsătorit şi are un băieţel în vârstă de nouă ani. „Băiatul mă mai ajută în gospodărie. Este încă prea mic să vadă dacă va continua sau nu pe agricultură. Şi oricum acesta este doar al doilea an de când am început”, a adăugat Marcel Oproiu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: