Vezi aici ce face primarul din Bâlteni noaptea

Când nu e la primărie, Vasile Vlăduleanu e la pescuit. Este un pescar înrăit, aşa cum se autointitulează, care i-ar face geloşi pe mulţi cu capturile sale. Prinde numai somni de peste 19 kilograme şi ştiuci de peste zece kilograme. Locurile preferate de pescuit sunt în comuna Bâlteni, pe care o conduce, sau pe bălţile de la Moi. Chiar dacă nu este un consumator de peşte, primarul nu se dă înapoi când vine vorba să petreacă o noapte întreagă pe baltă pentru a da lovitura.

Fiecare om în felul lui are şi câte un hobby. Iar în cazul primarului din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, hobby-ul se numeşte pescuit. „Am şi eu un hobby, sunt pescar adevărat sau pescar ecologist. Nu braconez, de fapt pe la noi prin comună şi prin judeţul Gorj pescarii s-au cam transformat în braconieri. Eu nu sunt, eu sunt pescar ecologist şi îmi place să merg atunci când am timp cu prietenii, deci nu merg singur”, spune primarul. Nu se duce degeaba însă, pentru că, aşa cum spune, pe apele care există în comuna Bâlteni, pe râul Jiu sau prin bălţile de la Moi, pe balta de la Cocoreni sau celelalte, care sunt din Plopşoru, a prins numai somn de aproape 20 de kilograme şi ştiuci de aproape 15 kilograme. „Cel mai mare somn prins a fost de 19 kilograme, iar cea mai mare ştiucă de când pescuiesc eu este de 13 kilograme şi am prins-o pe 20 octombrie 2006 în bălţile de la Moi. Pescuiesc foarte mult la somn şi la crap şi la ştiucă. Merg, pescuiesc, îmi place foarte mult să prind peşte, îmi place să prind peştele mare, nu peştele mic”, povesteşte acesta. Dacă se întâmplă să mai tragă la undiţa primarului şi peşte mic, acesta îl bagă în găleată şi îl aruncă  în heleşteul din curtea casei.

NU MĂNÂNCĂ PEŞTE

De gustat însă, nu prea gustă peşte. „Nu îmi place să îl mănânc, îl mănâncă soţia mea şi fetele, cu toate că această carne este foarte sănătoasă”, mai spune Vasile Vlăduleanu. Pentru a nu rămâne cu buzunarele goale, soţia îl însoţeşte tot timpul când merge la magazinele de pescuit. Are un arsenal de undiţe.

AMINTIRI

„Prima dată când am fost la pescuit la podul metalic la Turceni aveam două lansete am pescuit la bucăţi de caşcaval şi am prins două mrene până la patru kilograme bucata. Nu mi-a venit să cred, cred că aveam adrenalina în aer, fugeam din stânga în dreapta şi nu îmi venea să cred că am prins asemenea peşte. În momentul acela m-am îmbolnăvit”, îşi aminteşte Vasile Vlăduleanu.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: