Secretarul din Dăneşti a terminat facultatea la 50 de ani

Aurel Coroboianu, secretarul comunei Dăneşti, vorbeşte despre viaţa sa ca fiind una modestă, fără excese. Nu numai că la 52 de ani nu suportă dezordinea, dar acesta este atât de precis încât a devenit omul de bază al primăriei. Nu îşi concepe bătrâneţea fără livada sa de pomi de la Dăneşti având o pasiune pentru tot ce înseamnă tehnică în agricultură. Ceea ce puţină lume ştie despre Aurel Coroboianu este că la vârsta de 50 de ani s-a licenţiat în drept cu media 9.70.

Rămas văduv în urmă cu câţiva ani, secretarul comunei Dăneşti şi-a găsit liniştea sufletească în munca zilnică la primărie. Omul hârtiilor, aşa cum mai este numit de colegi, Aurel Coroboianu spune că într-o astfel de meserie prima calitate pe care trebuie să o ai este ordinea. „Nu suport să văd ceva aruncat la întâmplare pe biroul meu. În dulap, dosarele sunt atât de aranjate încât ştiu cu exactitate unde este fiecare. Se poate să fi ordonat şi la o vârstă mai înaintată”, a precizat Aurel Coroboianu. Ambiţia dar şi faptul că noua lege a funcţionarului public impunea o facultate de drept, au făcut ca acesta să termine facultatea la 50 de ani, fiind un exemplu pentru ceilalţi studenţi. „Am luat licenţa cu 9.70, am avut ambiţie şi voinţă, am demonstrat că se poate şi la o vârstă înaintată”, a adăugat Coroboianu.

Pasionat de utilajele agricole

În puţinul timp liber care îi mai rămâne, Coroboianu pune în practică o mai veche dorinţă a sa legată de tehnică. Om gospodar, acesta şi-a achiziţionat tot felul de utilaje agricole pe care le foloseşte şi le repară când are ocazia. „Când eram tânăr vroiam să dau la facultatea de electronică de calcul la Timişoara. Am motosapă, motocositoare şi altele. Le folosesc pentru livada mea de pomi, dar şi pentru rondurile de flori din curte. Îmi plac foarte mult florile, le îngrijesc, am foarte multe, au rămas în grija mea după moartea soţiei şi nu vreau să moară şi ele. Îmi sunt foarte dragi şi am şi noroc de ele”, a menţionat Coroboianu.

FAMILIE

După ce a pierdut trei persoane dragi din viaţa sa, mama, tatăl şi soţia, secretarul comunei a rămas cu doi băieţi care îi poartă numele şi care i-au moştenit corectitudinea. „Cel mare are o formaţie de muzică iar cel mic este cu mine la primărie. Am şi un nepot în clasa a IV-a. Ei rămân după mine”, a declarat Aurel Coroboianu.

POLITICĂ

După ce iasă la pensie, Aurel Coroboianu vrea să intre în politică. Are de gând să candideze pentru un mandat de consilier tocmai din dorinţa de a mai aduce o contribuţie comunei sale natale. Nu este însă hotărât în ce partid politic să intre.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: