Investiție pusă sub semnul întrebării

Comuna gorjeană Alimpeşti ar fi putut beneficia de un sistem de alimentare cu gaze, dacă Fondul Suveran pentru Dezvoltare ar fi continuat să finanţeze acest gen de proiecte declarate eligibile. Primarul din localitate speră măcar că ar putea fi lansat PNDL 3 special pentru acest gen de investiţii. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, alimentarea cu gaze nu va deveni niciodată realitate la Alimpeşti.

Investiţia de alimentare cu gaze pentru toată comuna Alimpeşti se ridică la 38.000.000 de lei. Dacă autorităţile locale sperau să înceapă lucrările în zonă, acum se gândesc cu groază la faptul că proiectul nu va fi niciodată pun în practică.

"E clar pentru noi că prin Fondul pentru Dezvoltare nu se mai dau bani. Va dispărea. Ziceau la un moment dat că va apărea un alt program, PNDL 3, special pentru acest gen de proiecte, mai exact pentru alimentarea cu gaze a comunelor. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, cu bani de la bugetul local clar nu putem susţine o astfel de investiţie", a precizat Daniel Floarea, primarul din comuna Alimpeşti.

Primarul susţine că, în cel mai fericit caz, cu bani de la bugetul local ar putea susţine un studiu de fezabilitate şi proiectarea. Până în acest moment, bugetul a putut susţine numai funcţionarea primăriei.

Vizualizări: 1,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: