Vrea daune de peste 100.000 de euro de la fostul primar

Autorităţile locale din comuna gorjeană Bolboşi încearcă să recupereze acum un prejudiciu creat în urmă cu ani buni, pe vremea fostului primar Viorel Croitoru. În urma unui control făcut recent de Curtea de Conturi, actualului primar i s-a pus în vedere să recupereze de la fostul primar suma de aproximativ 600.000 de lei.

Primarul din Bolboşi a făcut acţiunea în instanţă pentru a recupera prejudiciul înregistrat în mandatul primarului Viorel Croitoru.

Nu este prima acţiune de acest gen făcută de autorităţile locale. "Am chemat în judecată pe fostul primar pentru recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 600.000 de lei, ce reprezintă penalităţi la un contract semnat de fostul primar şi pentru care nu avea prevedere bugetară. Curtea de Conturi ne-a obligat să recuperăm prejudiciul prin raportul făcut la ultimul control la primăria Bolboşi. Vreau să vă spun că noi am mai făcut o plângere penală împotriva fostului primar, dar a fost scos de sub urmărirea penală", a precizat primarul Gheorghe Bilea.

Aceasta nu este singura acţiune făcută de autorităţile locale din Bolboşi. Suma totală care trebuie recuperată de la fostul primar este de aproximativ 820.000 de lei. "Cu unele acţiuni suntem deja în instanţă. Mai avem un proces care este suspendat şi noi am făcut contestaţie pentru a fi repus pe rol. Ar mai fi de făcut o acţiune pentru un prejudiciul creat la rigolele care s-au pus pe marginea drumului. Procesul suspendat vizează prejudiciul de la sistemul de alimentare cu apă", a mai spus Gheorghe Bilea.

Deşi a trecut ceva timp, Bilea speră să aibă câştig de cauză în instanţă: "E o sumă mare şi sperăm să o recuperăm. O parte din bani sunt de la Guvern şi ar trebui să îi returnăm. O parte vor rămâne la bugetul local şi mai facem şi noi ceva prin comună pentru că mai sunt atâtea de făcut ca să intrăm şi noi în rândul lumii".

Vizualizări: 4,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: