Directorul Vlad anunță testarea medicilor din spital

"Tot personalul angajat al secțiilor ginecologie, neonatologie și ATI I va fi testat PCR", a anunțat directorul medical al spitalului din Târgu Jiu, Elena Vlad, într-o postare pe pagina de socializare. Asta după ce o tânără a fost diagnosticată cu noul coronavirus la scurt timp după ce a născut.

"Dezinfecția secției de ginecologie se efectuează parcelar deocamdată, dar s-au sistat internările pentru o perioadă, urmând ca pacientele să fie externate gradual. Va urma o zi de dezinfecție totală a secției astfel încât în data de 13.05.2020 secția să poată fi redeschisă în siguranță atât pentru paciente, cât și pentru personalul sanitar. În această perioadă urgențele ginecologice sunt preluate de celelalte secții de ginecologie din județ", a mai precizat medicul Elena Vlad.

Directorul medical a spus că există echipamente de protecție suficiente și contractele de achiziții pentru aceste materiale care se derulează fără probleme. O precizare importantă, câtă vreme personalul TESA este în izolare la domiciliu, după ce doi dintre directori și o funcționară au fost depistați pozitiv. "Toate pontajele personalului angajat la SJU Tg-Jiu au fost depuse, astfel încât serviciul de salarizare va putea calcula fluturașii de salariu pentru fiecare. Deci toată lumea își va lua salariul la timp. Toate serviciile medicale efectuate au fost raportate și decontările se vor efectua de către CAS Gorj", a explicat directorul medical interimar.

Direcția de Sănătate Publică Gorj anunțat zilele trecute că șapte angajați ai spitalului din Târgu Jiu au fost depistați cu noul virus. (A.A.)

Vizualizări: 1,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: